Sørgelig søndagskveld

Det gikk mange tusen skuffede supportere ut portene på Giuseppe Meazza etter Mauro Bergonzis siste fløyteblås. Som sagt tidligere er Inter og Roma to nye lag med to nye måter å spille på. Men det største spenningsmomentet før kampen var kampen mellom gale Zeman og unge Stramaccioni. To uten tvil gode trenere, hvor førstnevnte gikk vinnende ut av kampen. Det som hovedsakelig skiller dem, er erfaring. Zeman er nemlig hele 29 år eldre enn vår trener, Andrea Stramaccioni.

Antonio Cassano mot Roma

Det hele startet likevel nokså jevnt, hvor Roma hadde det lille overtaket. De scoret også kampens første mål etter slett forsvarsspill hos Inter og dyktighet fra Romas side. Utover omgangen ble kampen mer og mer jevnspilt, og det var fortjent da Cassano brukte sin klasse, selv om han også var heldig, og satte inn utligningen rett før pause.

Antonio Cassano entret banen til andre omgang, men holdt bare knappe fem minutter før det var strake veien tilbake til benken igjen. Den gale italieneren er ikke i kampform og tåler for øyeblikket ikke mer enn en drøy time. I kampform er heller ikke nyinnkjøpte Alvaro Pereira. Backen, som for dagen var omskolert til midtbane, måtte ut med krampe. Inn kom Esteban Cambiasso, som har helt andre kvaliteter, og det så ut som det var etter dette det falt sammen. Da tok Roma mer og mer over, og scoret to flotte mål som dog burde vært lettere avverget.

Man skal ikke legge skjul på at Roma så mer ut som et kollektiv enn hva Inter gjorde i dag. Inter ga altfor store rom til et Roma-lag, som i år vil være mestere på å utnytte de rommene, og det var for stor avstand mellom leddene – fra forsvar til midtbane og midtbane til angrep. Det kom spesielt til syne på Romas andremål, da Pablo Daniel Osvaldo lobbet elegant over Castellazzi.

Ikke helsvart

Selv om det tidvis var klasseforskjell mellom lagene i dag, har ingen Interisti grunn til å grave seg ned. Stramaccioni er en ung trener og Inter har mange nye spillere, hver kamp vil derfor være en lærdom. Spesielt i en kamp hvor motstanderen står for en type ekstremfotball. Og tross slutten av denne kampen, viste Inter mye bra. Det er lett å glemme. Balansen brøt sammen da Alvaro Pereira måtte ut med krampe, før det var vi fullt på høyde med Roma.

Diego Milito mot Roma

På akkurat samme måte som at Rom (passende nok) ikke ble bygget på én dag, vil ikke Inters prosjekt, med Stramccioni i spissen, bli ferdig med det samme. Det meste er nytt. Samuel og Lucio, midtstopperparet som var en stor del av trippellaget, har nå en gjennomsnittsalder på 34 år, og vi har erstattet dem med Ranocchia og Silvestre (Samuel er dog fortsatt i Inter). Det er et veldig nytt og urutinert par på høyeste nivå. I dag hadde vi en midtbane bestående av Pereira, Gargano og Guarin. De to førstnevnte har ikke engang spilt tre kamper kombinert for Inter. Sistnevnte kom i slutten av januar, men var skadet de første månedene. Poenget her er at nye Inter må få tid. Stramaccioni må få tid til å implementere sin tankegang og spillemåte.

Stramaccioni ble hentet til Inters Primavera-lag forrige sommer. Da kom han uten noen som helst forventninger, og fikk et lag å jobbe med. Undertegnede fulgte dem tett, og ser igjen mye av dette Inter-laget vi har nå som det juniorlaget han trente i fjor. Kvaliteten varierer og man ser både gode og dårlige kamper. Etter et halvår dog, da Andrea hadde spilt inn det han ville, var Inter bunnsolid som ingen andre. Spillerne så mer ut som maskiner – alle visste hva de skulle gjøre. Etter jul så man bare gode kamper. Den beste måten å forklare dette på, er å trekke fram kampene mot Tottenhams juniorlag. Helt i begynnelsen av sesongen møtte man dem… og tapte 7–1. Vi møtte dem etter jul og spilte dem svimle. Vi hadde mange store sjanser, og sluttresultatet på 1–1 er en helt feil indikator på kampen. Poenget er at kampene under Stramaccioni kommer til å gå opp og ned – spesielt nå i starten. Etter halvspilt sesong bør vi derimot se et solid og stabilt lag. Og det føler jeg meg ganske sikker på at vi vil gjøre.

Kampfakta

Inter 1–3 Roma (Pause: 1–1)

Målscorere: Florenzi 15, Cassano 45, Osvaldo 67, Marquinho 81

Inter: Castellazzi; Zanetti, Silvestre, Ranocchia, Nagatomo; Guarin, Gargano (Coutinho 79′), Pereira (Cambiasso 69′); Sneijder, Cassano (Palacio 54′); Milito

Vaslui: Stekelenburg; Castan, Piris, Burdisso, Balzaretti (Taddei 56); De Rossi (Marquinho 32′), Florenzi, Tachtsidis; Totti, Osvaldo, Destro (Lamela 71′)

Dommer: Mauro Bergonzi

Bilder: inter.it