Sommermercato 2013

Det er alltid en spennende tid når spillere kan flyttes fra A til B og omvendt. Etter en veldig svak sesong fra Inters side, kan man vente seg flere kjøp og salg. Her følger en oppdatering om hvem som er på vei ut og hvem som er på vei inn.

Spillere på vei inn

Massimo Moratti

 • Hugo Campagnaro – Midtstopper fra Napoli
 • Noen spillere er allerede så å si klar. Hugo Campagnaro er en av dem. Dette er en spiller som har storspilt for Napoli de siste sesongene, og som har blitt satt i samme bås som for eksempel Mats Hummels, Jan Verthongen, Rio Ferdinand og Raphael Varane av den respekterte bloggeren som står bak Zonal Marking. Han har vært i Italia i 11 år allerede, og kommer i tillegg fra Napoli hvor Mazzarri var treneren hans, og skal dermed ha ingen problemer med å tilpasse seg i sin nye klubb. Kontrakten hans gikk nylig ut, og han kommer gratis til Inter. Lønnen hans vil trolig være på meget akseptable 1.5 millioner euro. Det eneste negative er hans alder på 33, men han er i god fysisk form og vil ha ingen problemer med å fullføre sin kontrakt på to år hos Inter.

 • Marco Andreolli – Midtstopper fra Chievo
 • Atter en midtstopper som hentes gratis. Marco Andreolli har allerede vært i Inter i fire år, og blir på den måten en hjemvendt sønn. De siste tre årene har han vært i Chievo, og til tross for Chievos ønsker, velger han å ikke fornye med klubben. Den nye klubben kan med stor sikkerhet sies å være Inter, hvor han vil signere en kontrakt som varer til 2017 og få status som en back up-spiller.

 • Ruben Botta – Offensiv midtbanespiller fra Tigre
 • Ruben Botta, født i 1990, vil også komme gratis. Inter har kjempet mot klubber som Tottenham om hans signatur, og han har det siste året vist veldig gode saker for klubben Tigre. Faktisk så godt at Tigres president, da det ble kjent at han ikke ville signere ny kontrakt, ble så opprørt at han ville be det argentinske fotballforbundet om å blokkere alle overgangene som hadde med Botta å gjøre. Agenten har på sin side nylig gått ut og sagt at Ruben Bottas kontrakt endte 1. juli, og at han nå står uten kontrakt. I tillegg har lagkameraten hans, Diego Cisterna, tidligere i år sagt følgende om spilleren: “Ruben er en ubeskrivelig sterk spiller. Han er unik, briljant og med de kvalitetene han har, burde han allerede vært i Europa. Mannen har kvaliteter som er vanskelig å finne. Jeg vil si han er den argentinske ligaen sin Messi.”

  Dermed var det også surt, og veldig typisk midt opp i Inters skadekrise, at Ruben Botta skadet kneet sitt og vil være ute av spill til november. Dette har, etter ryktene å dømme, fått Inter til å tvile, men alle de siste rapportene sier at Inter likevel er villige til å satse på spilleren og tilby han en femårskontrakt.

 • Mauro Icardi – Spiss fra Sampdoria
 • I forkant av sesongen var det få som i det hele tatt kunne navnet til denne spilleren, men etter å ha scoret i det (nesten) livsviktige derbyoppgjøret mot Genoa, etter å ha scoret tre mål på to kamper mot Juventus og etter å ha scoret fire mål i en Serie A-kamp som 19-åring, var det mange som angivelig skal ha ligget langflate etter å sikre seg argentinerens tjenester. Den anerkjente Tor-Kristian Karlsen, som nylig var sportsdirektør i nyrike Monaco, har omtalt Icardi som en framtidig verdensstjerne og en gutt som er forutbestemt for store ting. Til slutt var det Inter som vant kampen, og det vil koste oss 12.5 millioner euro. En ganske stiv pris for en så ung spiller, men også et kjøp som fort kan vise seg verdt pengene – og vel så det.

  http://www.youtube.com/watch?v=H4QqToVfuUA

 • Diego Laxalt – Midtbanespiller fra Defensor Sporting
 • Diego Laxalt er fortsatt et nokså uskrevet blad, og hentes for skarve tre millioner euro. Laxalt tilbrakte fjoråret i Defensor Sporting – laget som vant ligaen i Uruguay. Han er for tiden i Tyrkia og spiller U20-VM, men vil snart slutte seg til Inter og deres førsesong. Det er dog trolig at han lånes ut til en annen klubb for å få spilletid.

 • Ishak Belfodil – Spiss fra Parma
 • De fem foregående spillerne har vært “klar” for Inter en stund allerede. Dette ser ut til å bli nestemann. 21-åringen sammenlignes med Karim Benzema, og har gjennomført en strålende sesong i Parma-drakten. Dette har fått Inter på banen, og det forventes at han blir offisiell i morgen. Belfodil er en stor, sterk og anvendelig spiss, og er ikke kjent for å være spesielt hyggelig å møte. Tor-Kristian Karlsen har omtalt spilleren som veldig spennende, og har sagt at det kan bli “en klok og forutseende investering”. Hvis Inter fullfører denne overgangen har man sikret seg de to mest ettertraktede, unge spissene i Serie A i form av Icardi og Belfodil.

  Overgangen er ganske komplisert, og ingen aviser er helt sikre på hva som skjer. Det har blitt sagt at Cassano og Silvestre går til Parma på lån for 50% av Belfodil. I tillegg skal de få ti millioner euro til å dekke lønnen deres, noe som gjør at Inter til slutt bare bruker et par millioner euro, pluss utlån av Silvestre og Cassano, for halve spilleren. Førstnevnte nøler derimot med å godta Parma-tilbudet, og det fører til at pengesummen ironisk nok blir enda mindre. Derimot virker det som at Cassano er klar for Parma, og troverdige Carlo Laudisa sier at det bare er signaturene som mangler.

 • Aleksandar Dragovic – Midtstopper fra Basel
 • Nå beveger vi oss vekk fra overganger som så å si er formaliserte, og over til spillere Inter viser sterk interesse for. 1991-modellen Aleksandar Dragovic er en av dem. Dragovic blir omtalt som en resolutt, sterk og spillende midtstopper, og er i tillegg en mester på langpasninger – noe som Mazzarri verdsetter i et tremannsforsvar. Blant annet var det denne karen som hadde flest nøyaktige langpasninger av samtlige i Europa League. Dragovic selv har sagt at han ønsker seg til Inter, og østerrikske medier sier at Inter og Basel har blitt enige om en sum rundt sju millioner euro, og at han drar til Milano for medisinsk sjekk neste uke.

 • Radja Nainggolan – Midtbanespiller fra Cagliari
 • Ryktene rundt Nainggolan har svirret siden sesongslutt, og flere har allerede sett seg lei. Det skal angivelig være en drakamp mellom Inter og Roma, der sistnevnte leder. De har nylig bydd åtte millioner euro, i tillegg til noen unge spillere, for 50%. Cagliaris president har foreløpig sagt nei, men det forventes at de to partene til slutt kommer til enighet.

 • Wellington – Midtbanespiller fra Sao Paulo
 • Inter begynner å bli lei jakten av Nainggolan, og har flyttet fokus over til Wellington Aparecido Martins. Inter har sendt et bud på fem millioner euro, og har gitt Sao Paulo et ultimatum med “deal or no deal”. Ryktene sier at Inter ikke er villige til å gå over det budet de allerede har kommet med.

 • Mauricio Isla – Back fra Juventus
 • Isla har slitt med skade i Juventus, og både Isla selv og agenten har ytret spillerens ønske om å dra til Inter. Torino-baserte Tuttosport sier i dag at Inter byr 5.5 millioner euro for Juventus’ del, men at de svarthvite krever 6.5 millioner euro. De sier også at Inter vil prøve å handelen ferdig til søndag. Hvis dem ikke klarer det, vil de flytte fokus over på en annen vingback.

 • Gaby Mudingayi – Midtbane fra Bologna
 • Gaby Mudingayi ble lånt fra Bologna for 750 000 euro, og det har vært usikkert om Inter ville benytte seg av opsjonen de hadde. Men på dagens trening var han én av sju som møtte, og man kan dermed fastslå at Inter har kjøpt spilleren for nye 750 000 euro.

  Spillere på vei ut

 • Ezequiel Schelotto – Klubber interesserte
 • Schelotto ankom Inter i januar i håp om at han ville bli her resten av karrieren, men agenten bekrefter at spilleren har fått beskjed om at han ikke lenger er ønsket i Inter. Agenten sier også at de vurderer flere tilbud, men at det ikke har skjedd noe konkret ennå. Torino og Genoa er blant klubbene som skal være interesserte.

 • Walter Gargano – Returnerer til Napoli
 • Det virket lenge klart at Inter kom til å benytte seg av opsjonen som sa at Inter måtte betale rundt fem millioner euro til Napoli for spilleren. Hele situasjon forandret seg dog da Walter Mazzarri ble klar for Inter – samme mann som ikke ønsket han i Napoli. Dermed returnerer han til Napoli.

 • Dejan Stankovic – Terminasjon av kontrakt
 • Deki har vært en trofast tjener siden 2004, men nå ser det ut til å gå mot slutten. Mesteparten av fjoråret gikk vekk grunnet skader, og med sin store lønningspose er dette en spiller som fort kan bli ofret for å frigjøre penger. Noen rykter påstår at han allerede har signert kontrakt med Fiorentina, men det er også en mulighet for at han går tilbake til Røde Stjerne

 • Cristian Chivu – Terminasjon av kontrakt
 • Chivus situasjon er lik Dekis. Høy lønn og skader kan føre til at partene blir enige om å avslutte samarbeidet.

 • Tomasso Rocchi – Kontrakt utgår
 • Rocchi ble hentet på grunn av alle skadene, og det var ikke mange som forventet noe særlig av den 35-årige luringen som ankom Appiano Gentile med dobbelhake og blings i øret. Likevel jobbet han hardt på trening, og det må sies at han kom til nytte da resten av angriperne var skadet. Nå går derimot kontrakten ut, og det blir ikke signert noen ny avtale.

 • Antonio Cassano – Går til Parma
 • Cassano var på mange måter den hjemvendte sønn da han ble klar for snart ett år siden. Han har ikke skuffet på banen, og har vært en av få lyspunkt. En av de få som har hatt evnen til å skape noe på egenhånd. Nå ser det dog ut til at det vanlige skjer: Cassano går lei klubben han er i og klubben går lei Cassano. Han skriver snart under for Parma, i en avtale hvor Belfodil går andre veien.

 • Matias Silvestre – Klubber interesserte
 • Det var stilt store forhåpninger til Silvestre etter en kjempesesong i Palermo-trøya, men han skuffet stort. Til tross for at han var på lån, så Inter seg tvunget til å signere han i år på grunn av en eller annen opsjon i kontrakten. Men med Campagnaro, Andreolli og muligens Dragovic inn, finnes det ingen plass til Silvestre og han forsvinner med høy sannsynlighet i løpet av sommeren. Parma er interesserte, og enige med Inter, men spilleren har ikke helt bestemt seg om han vil dit ennå.

  Avslutningsvis kan det være verdt å nevne at Inter fort kan selge en “større” spiller for å finansiere andre spillere. Samir Handanovic har vært ryktet til Barcelona, men han blir det neppe. Agenten har nylig uttalt at han blir i Inter. De to andre er Fredy Guarin og Andrea Ranocchia, som har vært ryktet til Manchester United, Zenit og Anzhi. Men nå som Thohir er på vei inn i klubben, kan et salg være unødvendig. Likevel skal man ikke utelukke et stort salg.

  En annen spiller som vagt har vært ryktet ut er Ricky Alvarez. Han skal visstnok ikke være i Mazzarris planer, men han virker bestemt på å være i Inter og jobbe hardt. Ellers har agenten til ungguttene til Duncan, Mbaye og Bessa nylig uttalt at de kan dra på lån til Premier League-klubben Sunderland. Dette skal være spesielt aktuelt for de to sistnevnte, men ingen avgjørelse blir tatt før Mazzarri har hatt muligheten til å evaluere dem i Pinzolo.

  Sesongen er over, men det betyr også starten på overgangsvinduet. Vi planlegger å kjøre daglige oppdateringer på forumet. Følg med og delta i diskusjonen! Del gjerne dine tanker rundt hva Inter bør gjøre!

  Kilder: fedenerazzurra.com, sempreinter.com
  Bilder: inter.it