Sommermercato 2012

Inter har til tider hatt en eldgammel startellever i år med flere spillere som er nære sin pensjonsalder, og det har ikke manglet på nye, unge spillere som har blitt ryktet til klubben. Nå er sesongen over, og med det kommer også konkrete handlinger på overgangsmarkedet. Her følger en oversikt og oppdateringer over navn som er aktuelle for Inter.

Hvem kan ta turen til Inter?

Massimo Moratti

Her har det florert med navn helt siden vintermercatoen tok sitt siste åndedrag. Vi har hørt om alt fra Luis Suarez og Eden Hazard til Ntcham og Dejan Meleg. Med andre ord: Et bredt register, hvor både realistiske og (for det meste) urealistiske navn dukker opp.

 • Mauricio Isla – Spiller back og midtbane i Udinese
 • Et av de første navnene som ble ryktet til Inter i flere aviser. Navnet har blitt nevnt titt og ofte hele siste halvåret, og diverse chilenske medier har til og med omtalt det som en ferdig handel. Ryktene har derimot stilnet i det siste, og det er vanskelig å si hva som vil skje. Er trolig tiltenkt en backrolle i Inter, men et eventuelt kjøp kan være avhengig av et salg av en annen back. Inter har allerede Maicon, Nagatomo, Zanetti, Faraoni og Jonathan tiltenkt som backer, noe som taler mot hans inntreden. Faraoni kan dog fort bli lånt ut eller bli brukt i en handel, mens Maicon er uvisst hva som skjer (trolig blir han).

 • Ezequiel Lavezzi – Spiller offensiv midtbane i Napoli
 • Et navn som har blåst opp de siste dagene. Et problem med denne affæren er de pengene han er verdt og de pengene Napoli kommer til å kreve. Noe som tyder for at han kommer er det gode forholdet mellom Napolis president, Aurelio De Laurentiis, og Inters president, Massimo Moratti, samtidig som Inter har utlånte Goran Pandev i Napoli. Faraoni kan bli brukt i overgangen, og det sies at de to klubbene vil snakke sammen etter Coppa Italia-finalen, hvor Napoli møter Juventus. Noen aviser sier også at «PSG har pengene til å kjøpe han, men Lavezzi vil til Inter». Ekstra notis: I søndagens kamp mot Siena buet supporterne stadig på Lavezzi, samtidig som Aurelio De Laurentiis etter ryktene skal ha ropt: «Forlat Napoli nå!» Sportsdirektøren har også sagt at forhandlingene med Inter er i et svært tidlig stadium.

 • Mattia Destro – Spiller spiss i Siena, på utlån fra Genoa
 • Mattia Destro er en som mange Interisti kjenner igjen navnet på. Ikke så rart, da han faktisk har vært Inters eiendom i hele seks år. Etter utlånet fra Genoa til Siena har karrieren virkelig skutt fart, og italieneren har gjort en meget sterk sesong for Siena. Faktisk så sterk at toppklubber har begynt å snuse på han, selv om han er 91-modell. Da også Inter. Han har scoret 12 mål i årets Serie A, og blir med det den første U21-spilleren til å score så mange mål siden Roberto Bettega gjorde det samme i 1970/71. Spilleren selv sier at Inter er en «enorm klubb, og en retur ville vært flott.» Han ser heller ikke til å bære nag til klubben: «Salget av meg var en mulighet, siden Inter er en klubb med store mestere med lite rom for unge spillere som har lyst til å spille. Å gå til en ny klubb var en viktig erfaring. Det er veldig fint at Inter følger med på meg nå, fordi det er et storlag.»

 • Philippe Coutinho – Spiller spiss i Espanyol, på utlån fra Inter
 • For dere som er i tvil: Han kommer tilbake. Ingen tvil om det. Ble lånt ut til Espanyol i januar, og har hatt en stor utvikling. Har fem mål på 16 kamper for Espanyol, noe som er veldig imponerende med tanke på at Spania er et nytt land, Espanyol er en ny klubb, treneren har en ny spillemåte og lagkameratene er ukjente. Og da skal man heller ikke glemme at Coutinho er en 19-årig fotballspiller som hadde knapt med kamptrening fra Inter første halvåret. Han gjorde det så bra at den spanske avisen La Informacion skrev følgende: «Nå drar han tilbake til Inter igjen for å vise sin enorme klasse som verdsettes av alle i Espanyol.» Stramaccioni har allerede uttalt at han ønsker han tilbake, og vi kommer til å få se han i aksjon allerede på Indonesia-turen neste uke.

 • Jonathan Moreira – Spiller back i Parma, på utlån fra Inter
 • Også dette er en utlånt spiller som trolig får en rolle i Inter neste år. Ble utlånt i januar, og Stramaccioni har uttalt at han vil ha Jonathan. Brasilianeren hadde en litt treg start i Parma, og hadde bare spilt fem kamper da mars måned hadde endt og litt over tredjedelen av april hadde gått, men har etter det hatt en viktig rolle. I de sju kampene Jonathan har spilt for Parma siden 11. april har alle endt i seier – noe som er veldig imponerende!

 • McDonald Mariga – Spiller midtbane i Parma, på utlån fra Inter
 • Startet sesongen på lån til Real Sociedad. I januar dro han derimot tilbake til Italia, og fant plass i Parma. Der spilte han elleve kamper før han røk korsbåndet i høyre kne. Han er dermed ute i flere måneder til, og det er uvisst å si hva som vil skje med han. Trolig kommer han tilbake til Inter, og blir der til han blir frisk, siden det neppe er klubber som er interessert i en langtidsskadet spiller.

 • Lucas Moura – Spiller offensiv midtbane for São Paulo
 • Lucas er en ung, ekstremt lovende fotballspiller som har blitt ryktet til Inter i mange måneder. Med sitt driv og sine finter har han vekket interessen til Inter, og prisen har økt så fort at Inter trolig ikke er i stand til å etterkomme kravene. Og for de summene det blir skrevet, er det heller ikke smart å gå etter en så ung spiller som det tross alt fortsatt kan gå gale med.

Bortsett fra de som er nevnt over, har flere navn blitt ryktet til Inter. Siste er Catanias Alejandro Gomez, som det sies at Inter vil ha for 6 millioner euro. Trolig vil man ha en billig backup nå som det virker høyst sannsynlig at Forlan og Zarate drar, mens Pazzini muligens drar, og vi bare blir sittende igjen med Milito som spiss (ser man bort ifra ungguttene Castaignos og Longo). Franske medier rapporterer i dag at Inter skal ha bydd Younes Belhanda fra Montpellier på besøk, men der ventes det hard konkurranse fra de andre toppklubbene. Også Mamadou Sakho er et navn som har dukket opp i det siste. Han er en 22-årig midtstopper som spiller for PSG, og et bytte mellom Lucio og Sakho kan finne sted. En annen som kan finne veien tilbake til Appiano Gentile er Luca Caldirola. Han er kaptein for Italia U21 og har imponert i sin låneperiode i Serie B-klubben Brescia.

Hvem kan dra?

Inters lag er som sagt ikke av den yngste troppen, og flere vil endre på det. Dermed er det flere som ryktes ut. Her følger det en oppdatering på situasjonene til de som kan dra fra Inter i løpet av sommeren.

 • Juraj Kucka – Spiller midtbane i Genoa, deleid med Inter
 • Kucka er ikke et navn som det har blitt snakket så mye om, men Inter eier tross alt halve spilleren. Gjorde en god sesong for Genoa i fjor, og det fattet Inters interesse. Men opptredenene hans etter dette har dalt i prestasjon, og Inter har i mellomtiden hentet Andrea Poli og Fredy Guarin (og Angelo Palombo, men han forsvinner trolig) som spiller i hans posisjon. Slovaken kan brukes i en annen handel, hvor det har blitt snakket om å bruke i en pakke for å få Mattia Destro (som spiller i Siena, utlånt fra Genoa).

 • Mauro Zarate – Spiss, på lån fra Lazio
 • Det var mange som hadde bygget opp forventninger til den dribleglade argentineren da han ble hentet fra Lazio. Dessverre har han hatt et tungt år og har ikke fått vist seg skikkelig fram før Stramaccioni tok over laget. Det er likevel ikke nok, og han vil med all sannsynlighet dra tilbake til Lazio.

 • Paolo Orlandoni – Keeper, legger opp
 • Paolo er en gammel og trofast traver for Inter. På noe som nærmest kan betegnes som minstelønn for en profesjonell fotballspiller har han gjort det som kreves av en tredjekeeper. Noe som egentlig ikke er så mye. Men det er fortsatt litt vemodig å skulle ta farvel med en som har tilhørt klubben såpass mange år.

 • Ivan Cordoba – Midtstopper, legger opp
 • Det er mye å si om vår eminente midtstopper fra Colombia, noe som vi allerede har gjort her. Det er en trist sak at han legger opp, men heldigvis kommer han til å få en ny rolle innad i klubben.

 • Douglas Maicon – Back, flere lag interessert
 • Man har ikke nødt å være Interista for å kunne påstå at Maicon er blant verdens beste backer – om ikke den beste. Dermed er det naturlig at det til stadighet ryktes klubber som er interessert i han, selv om han nå går inn i en alder som holder de fleste klubber unna. Denne mercatoen er heller ikke noe unntak. Men det brasilianske toget som er i stand til å fyre av atombomber av noen skudd ser ut til å bli. Selv sier han: «Selvfølgelig blir jeg. Om presidenten vil ha meg.» Et høyst sannsynlig scenario er at han signerer ny kontrakt med reduksjon i lønn.

 • Cristian Chivu – Midtstopper, kontrakt går ut
 • Rumeneren finner man delte meninger om. Hans kontrakt går ut nå, han hever en høy lønn og prestasjonene har ikke vært allverden. Men med utgående kontrakt er det mulighet for å senke lønnen, og om vi klarer det, så har vi skaffet oss en billigere backup enn om det blir jakt på en erstatter med tilsvarende kvaliteter. Nå ser det dog ut som om at Chivu ikke kommer til å godta Inters nye tilbud, og han forlater trolig Inter.

 • Angelo Palombo – Midtbane, på lån fra Sampdoria
 • Angelo er kjent som en klassespiller, og har kvaliteter som ligger mye høyere enn Serie B. Dermed lå det i kortene at han ville bli en Serie A-spiller. Det har han blitt, men har skuffet stort. Han har knapt fått vise seg fram i Inter, og ingenting tyder på at Inter kjøper han løs fra Genova-klubben.

 • Diego Forlan – Spiss, klubber interessert
 • Da mannen fra Uruguay ankom Appiano Gentile ble det omtalt som et billig kjøp av en klassespiller. Den klassespilleren har vi derimot sett langt etter i år, og skader har ødelagt mye av sesongen. Har ingen tillit hos Stramaccioni. Atletico Mineiro er interessert, og det er vanskelig å se hva han har å gjøre i Inter framover.

 • Wesley Sneijder – Midtbane, klubber interessert
 • Wesley er den eneste verdensklassespilleren vi har som vi også kan få en god del penger for. Han blir som vanlig ryktet til Manchester United, men ryktene er mildere i år enn hva de var i fjor, og United er nok noe mindre interessert. Det er vanskelig å si hva som vil skje med Sneijder, men det er mindre trolig at en klubb vil etterkomme Inters krav for en spiller som er såpass skadeutsatt.

 • Sulley Muntari – Midtbane, kontrakt utgår
 • Ja, han er faktisk Inter-spiller. Men det er han ikke lenge. Han blir sendt på dør så fort man får mulighet.

 • Goran Pandev – Spiss, på lån til Napoli
 • Ja, denne karen er også fortsatt eid av Inter. Men trolig ser vi heller ikke han igjen. Sannsynligvis blir han i Napoli, kan bli brukt i en eventuell Lavezzi-affære, eller så drar han til en annen klubb. Det er rimelig sikkert å påstå at han ikke vil tre på seg en Inter-trøye igjen.

 • Emiliano Viviano – Keeper, deleid med Palermo
 • Viviano er en ung keeper (for keeper å være), og er ettertraktet på markedet. Det har blitt sagt veldig lite om italieneren, men Inter har nylig forlenget Castellazzis kontrakt med to år og lite tyder på at Julio Cesar drar, noe som ikke favoriserer en Inter-retur for Viviano. Men i fotball kan alt skje.

Andre spillere som har blitt ryktet bort er Andrea Ranocchia, Dejan Stankovic og Giampaolo Pazzini. Ranocchia blir med stor sannsynlighet igjen i Milano, da han er en ung midtstopper som holder et greit nivå. Dejan Stankovic har sagt at han drar fra Inter om han blir fortalt at han ikke er nyttig, men serberen har spilt en viktig rolle under Stramaccioni. Dermed blir han trolig, men med begrenset spilletid. Pazzini er en spiller som har skuffet stort og ikke vist seg fram på en god måte i år. Flere klubber er interessert, som Napoli, Lazio og PSG, men med sin alder og det han har vist tidligere år taler for at han blir. Lucio har det også vært snakk om i det siste, og han kan dra. Noen rykter sier at han kan byttes mot Sakho.

Sesongen er nå over, men sommermercatoen kjører på. Det samme gjør EM og preseason. Ingenting tyder på at det blir en kjedelig pause for oss Interisti, og vi planlegger å kjøre daglige oppdateringer på ryktene på forumet. Følg med og delta i diskusjonen. Del også gjerne dine tanker rundt hva Inter bør gjøre!

Kilder: fedenerazzurra.com, sempreinter.com
Bilder: inter.it