Sommerfest på Meazza

Med 33 grader og glissent stadion (17382 tilskuere) var det fortsatt litt feriefølelse over Coppa Italia-oppgjøret, men Inter bød på rikelig med angrepsspill fra første spark. Allerede tre minutter ut i kampen var Rodrigo Palacio sitt velkjente jeg, og trippet gjennom Cittadella-forsvaret. Bare en slurvete avslutning manglet for 1–0. Kombinasjonene satt helt fra start, og de to vingbackene Nagatomo og Jonathan fungerte overraskende bra i Mazzarris 3-5-1-1. Spesielt den mye utskjelte brasilianeren virket frisk og rask på sin høyreside, og ble også sesongens første målscorer.

Ricky Alvarez

Et kjapt trekantspill med Guarin, Alvarez og Jonathan satte opp sistnevnte på hodet helt alene foran Inter-gutten Di Gennaro i Cittadellas mål. Jonny satte den enkelt inn, og hele Inter kunne puste litt lettere over et stort lyspunkt allerede 18 minutter inn i den nye sesongen. Etter en flott redning fra Di Gennaro på Alvarez’ forsøk noen minutter senere, skulle det snart være i praksis over for gjestene. Et annet Inter-produkt, nemlig backen Simone Pecorini, rev ned Palacio i klar scoringsposisjon, og fikk et riktig idømt rødt kort og straffe imot. Straffesparket ekspederte Palacio uten problemer, og 2–0 med 11 mot 10 var en komfortabel status å gå til pause med.

Enkelt spill i andre omgang

Andre halvdel av kampen ble ikke mye annerledes enn den første, og Inter fikk etter hvert enkelt spill mot et resignert Cittadella-mannskap. Et lag og en tilhengerskare som var sulteforet på gode opplevelser, fikk rikelig av dette på denne søndagskvelden. 3–0 kom på nydelig vis etter et lite kvarter i andre omgang, og da var det på tide for Rodrigo Palacio å ta seg en velfortjent hvil. Inn kom spissdebutant Ishak Belfodil, som ikke satte nevneverdig preg på oppgjøret deretter.

4–0 ble sprunget inn av Andrea Ranocchia på et hjørnespark, og da så det ut som at Cittadella var på vei hjem igjen fra den lille utflukten til Stadio Giuseppe Meazza. Til tross for en ganske kontrollert seier, fikk også målvakt Samir Handanovic vist seg frem ved noen anledninger, og det ser ikke ut til at han har glemt sine kunster. Matchvinnerredningene satt løst også i kveld, så sloveneren er klar for alvoret i Serie A. Gledelig var det også å notere at både nykommere som Campagnaro og en av fjorårets skuffelser, Ricky Alvarez, virkelig er godt integrerte i nye Inter. Vi skal ikke legge for mye i en kamp mot ganske svak motstand, men Mazzarris nykomponerte lag var et hyggelig bekjentskap denne første kampdagen i sesongen 2013/14.

Walter Mazzarri

Neste søndag klokken 18.00 begynner Serie A med en hjemmekamp mot Genoa, før Catania venter på Sicilia og Juventus skal utfordres i Derby d’Italia to uker senere.

Kampfakta

Inter 4–0 Cittadella (Pause: 2–0)

Målscorere: Jonathan (18′), Palacio (31′), Palacio (59′), Ranocchia (64′)

Inter: 1 Handanovic; 14 Campagnaro (Pereira 65′), 23 Ranocchia, 5 Juan Jesus; 2 Jonathan, 13 Guarin (Kovacic 60′), 19 Cambiasso, 11 Alvarez, 55 Nagatomo; 8 Palacio (Belfodil 60′), 9 Icardi

Cittadella: 22 Di Gennaro; 2 Pecorini, 6 Coly, 5 Pellizzer, 24 Marino; 7 Di Roberto (Busellato 79′), 23 Paolucci, 8 La Camera, 10 Lora (Perez 54′); 14 Dumitru, 11 Minesso (Sosa 35′)

Dommer: Massimiliano Irrati, Pistoia

Gule kort: Pellizzer (36′), Pereira (75′), Juan Jesus (83′)

Rødt kort: Pecorini (30′)

Bilder: inter.it