Sneijder ikke nominert til Gullballen

Wesley Sneijder

Årets Gullball-kåring markerer sammenslåingen mellom France Football og FIFA sine tradisjonsrike kåringer, og allerede i den første nominasjonen kom det sterke reaksjoner da Inters Diego Milito ikke ble ansett som en av 23 beste spillerne i 2010. Nå er listen over de tre gjenstående kandidatene offentliggjort, og enten Andrés Iniesta, Xavi og Lionel Messi blir tildelt prisen i Zürich 10. januar 2011.

De tre Barcelona-spillerne har alle hatt en sesong med ligagull og imponerende spill, men katalonerne røk som kjent ut av Champions League før finalen. Xavi og Iniesta var også sentrale spillere i Spanias VM-gull i sommer, sistnevnte laget sogar det avgjørende målet i finalen mot Sneijders Nederland. Likevel kom nominasjonen som en stor overraskelse på de fleste, og Sneijders lagkaptein Javier Zanetti uttalte følgende da ryktene kom til overflaten i gårsdagens Gazzetta dello Sport:

«Det er absurd, Wesley er en fantastisk spiller. At vi vant tre titler forrige sesong, var også takket være han. Det ville være veldig skuffende å ikke se han blant de tre nominerte.»

De uvanlig sterke ordene fra argentineren ble i dag supplert av tydelige støtteerklæringer fra klubbpresident Massimo Moratti:

«Det er en totalt urettferdig avgjørelse. Sneijder gjorde mye mer enn Messi sist sesong. Han var hovedpersonen i et fenomenalt år, og vant alt han kunne vinne. For meg er det klart at Sneijder fortjente å vinne Gullballen.»

Nominasjonene ble bestemt av trenere og kapteiner til verdens kvinne- og herrelandslag, i tillegg til et panel av medierepresentanter fra en rekke land. Disse tre gruppene talte en tredjedel hver, og kom altså frem til at Barcelona fikk sine tre spillere på det sveitsiske podiet i januar.

Kilder: fifa.com, football-italia.net, telegraph.co.uk
Bilde: inter.it