Småpinlig avansement

For å ta det beste først: Gressmatten på Giuseppe Meazza var veldig god. Den består nå av en andel kunstgress som supplerer naturgresset for å skape et fastere underlag etter alle de store baneproblemene tidligere sesonger. Utover det kunne vi glede oss over en del skapte sjanser utover kampen, men ingen uttelling. Vi var ikke langt unna et 0–3-mål på et tidspunkt, og da hadde det virkelig sett stygt ut etter den fine bortekampen.

Philippe Coutinho

Walter Samuel er ikke lenger et naturlig førstevalg på midtstopperplass, og gjorde heller ingenting for å gjenerobre den plassen mot Hajduk. Etter bare fem minutter fikk han gult kort på en dårlig beregnet takling, og femten minutter senere gav han bort straffespark som Hajduks Vukusic ekspederte i mål bak Samir Handanovic. Sloveneren som redder rundt regnet halvparten av straffene mot hadde ikke hellet med seg denne gangen. Et tidlig tilbakeslag var greit å svelge, men fremover gikk det også trått. Mot slutten av første omgang fikk vi derimot tre til dels store muligheter til å utligne, men både Coutinho og Militos krutt var vått.

Vondt ble verre

Andre omgang startet med at Yuto Nagatomo erstattet dagens debutant fra start, Ibrahima Mbaye, 17-åringen gjorde en grei innsats på sin venstre back og kan gjerne få flere muligheter denne sesongen. Og nettopp Nagatomo ble involvert i kveldens andre Hajduk-scoring. Først gikk en Hajduk-spiller ned uten å få tildelt frispark, og med dommeren i noe som lignet kompensasjonsmodus, fikk heller ikke Nagatomo frispark da han utfordret på siden og ble hindret. Dette sendte Hajduk i kontring, og Vukovic satte en vakker volley bak en sjanseløs Handanovic. Nok en gang glapp det bak, og Walter Samuel var dessverre involvert igjen.

Det manglet ikke på muligheter for Inter etter hvert som kampen skred fremover, men da både Jonathan, Milito, Sneijder og innbytter Longo bommet på sine gode muligheter, ble det aldri noen nettsus for Nerazzurri. Til alt overmål fikk Hajduk en aldri så liten mulighet til å sette sin tredje scoring, men et småfarlig skudd gikk en halvmeter utenfor. Da det tredje byttet til Andrea Stramaccioni var Matias Silvestre som erstattet Wesley Sneijder, så det unektelig ut som et forsøk på å sikre sammenlagtseieren med ekstra defensive fibre. Om utfallet vitterlig ble avansement for Inter, så og hørtes det ikke pent ut da de rundt 40 000 fremmøtte pep på laget ved kampslutt.

Diego Milito

Diego Milito var tidlig ute og fikk bandasjert hodet, men fullførte kampen uten den helt store suksessen. På pressekonferansen la han vekt på den fysiske formen som en forklaring av det smått pinlige tapet:

Vi spilte mot et lag som var i bedre fysisk form enn oss. Det var en tøff kamp, man kunne se det, og ikke fordi vi undervurderte dem, men fordi det er 9. august. Selvsagt ville vi gått videre med et annet resultat enn dette, men vi tar det vi får. Nå må vi jobbe hardt.

Med 3–2 sammenlagt er altså Inter videre til playoff-runden av Europa League, det siste hinderet før selve Europa League starter i september. Med Tromsø, Rosenborg og Molde i potten kan det til og med bli norsk motstand for Inter. Trekningen finner sted i Nyon i morgen fredag kl. 13.30.

Bilder: inter.it