Sju strake i Serie A

Vi slo Milan, og vi slo Lazio, og nå venter en heidundrende serieavslutning. Men å komme oss i Scudetto-kampen har ikke vært lett. Ranieri og mennene hans har lagt ut en plan og følgt den til punkt og prikke. Det har vært feilfritt helt siden Fiorentina-kampen 10. desember, og vi står med åtte seire på de siste åtte kampene (10 på de siste 11). Det at vi i Lazio-kampen ante en struktur som vaklet litt, men likevel vant, kjennetegner dette formidable Inter-laget. Det var ikke en vakker kamp på noen måter og det var utrolige mange balltap, spesielt i begynnelsen av kampen, men Milito og Pazzinis forholdsvis vakre mål sørget for en utrolig viktig seier.

Inters lag mot Lazio

Kampen begynte som sagt med mange balltap og man så tydelige spor etter den velkjente glatte banen. Lazio startet dog best av de to lagene, og var nær scoring tidlig i kampen etter at Lucio miskalkulerte en gjennombruddspasning fra Lazio. På den positive siden var brasilianeren rask nok til å forstyrre ballfører slik det ikke ble en skikkelig avslutning, og Rocchi fikk heldigvis bare sørget for et stolpeskudd i kampstatistikken – og ikke noe mer.

Baklengsmål vekket Inter

Kvarteret senere ble det derimot noe mer enn et stolpeskudd. Ledesma mottok ballen og sendte den perfekt gjennom til Rocchi, som igjen fikk til en veldig god avslutning som krøp i lengste hjørnet forbi både stopperkjempen Lucio og hans landsmann Julio Cesar.

Men målet ble en vekker for det ellers triste Inter-spillet, og ballen begynte mer å flyte på gressmatta. Ett minutt før pause mottok formspilleren Milito ballen, sendte den til landsmann Ricky Álvarez som sendte den tilbake gjennom til Milito med en vakker og elegant touch. Milito gjorde som han har gjort de siste kampene, og sendte den kaldt i lengste hjørne. Målet kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt, og dette forhindret at Lazio fikk legge om til en mer defensiv struktur i andre omgang.

I pausen valgte Ranieri å ta ut for dagen svake Álvarez og Chivu. Inn kom Obi og Sneijder, som i undertegnedes øyne begge hadde en veldig god kamp, og som definitivt var med på å vinne kampen for oss. Selv om dagens to svakeste ble byttet ut, ble ikke andreomgang noe fyrverkeri den heller, men det virket i alle fall som man hadde mer kontroll på motstanderlaget Lazio. Og det betalte seg rett etter timen var spilt, da Lucio hadde en målgivende med hodet fra midtbanestreken til Pazzini, som på vakkert vis fikk ballen i en bue over en sjanseløs Marchetti. 2–1 var et faktum, og Faraoni kom inn for Milito for å sikre seieren, noe vi lykkes med.

Scudetto-mulighetene større enn på lenge

Pazzini feirer seiersmålet

Seieren over sterke Lazio var utrolig viktig. Juventus møter Udinese neste runde, noe som vil si at to av de tre lagene over oss møter hverandre, og med seier over Lecce tar vi innpå minst ett av lagene. Milan møter Cagliari neste uke, og man skal selvfølgelig ikke utelukke poengtap for de rødsvarte i den kampen, men uka etter møter de Lazio. Med andre ord så møter alle lagene over oss vanskelig motstand i løpet av de to neste serierundene. Da er det utrolig viktig med et skjerpet mannskap, og ikke minst Sneijder tilbake i spilleform.