Seierløs på San Paolo

Selv om resultatet på 4–2 sier noe annet, var det kanskje Inter som var det beste laget på San Paolo søndag kveld. Men når man ikke klarer å omsette sjansene sine og samtidig har et forsvar som gjør juniorfeil på juniorfeil, blir det vanskelig å sitte igjen med alle poengene. I stedet for å være ett poeng bak CL-plassen er vi nå hele sju poeng unna, og noe må skje for å kunne ta opp igjen kampen.

Ricky Alvarez

Inter startet kampen aggressivt, men det var Napoli som fikk starte målfesten. Inne i feltet vartet Nagatomo opp med en hodeløs klarering, ironisk nok med hodet, som havnet i beina til Higuain. Sistnevnte gjorde ingen feil, og smelte til en nokså utagbar ball forbi Handanovic.

Med tanke på Mazzarris spillestil og Napolis angrep, var det før kampen forventet at det var Napoli som skulle male på, mens Inter skulle vente på kontringene. Underveis i kampen var det dog det motsatte som utspilte seg. Inter hadde mest ball, lå høyt og prøvde å angripe. Det betalte seg etter drøye halvtimen, da Palacio hoppet over ballen i feltet, mens Ricky ga den et lite kjærlig dytt til en Cambiasso som satte sitt fjerde mål for sesongen.

Utligningen var viktig, men så samtidig ut til å berolige spillerne for mye. Etter to kjappe kontringer i etterkant Cambiassos utligning hadde Napoli nemlig rukket å putte to mål med henholdsvis Mertens og Dzemaili før fornøyelsen av bortelagets mål hadde lagt seg.

Guarin har ikke vært den beste eller mest populære i det siste, men har likevel de siste dagene blitt ryktet til både Manchester United og Chelsea. Det hjalp kanskje på selvtilliten, og like før pausen sørget han for at Nagatomo fikk verdens letteste oppgave med å score.

Jevn andreomgang

De siste 45 minuttene ble ikke en målfest lik den første, men det var likevel en innholdsrik omgang. Palacio og Guarin hadde hver sine store sjanser, men ingen av dem klarte å overliste Rafael i Napoli-buret. Inter-spillerne gjorde det ikke lett for seg selv å få utligningen, noe som dommer Tagliavento ville være med på. Ricky Alvarez fikk sitt andre gule kort for dagen etter å ha fått ballen skutt opp i hånda si. Et utrolig strengt rødt kort gjorde jobben meget vanskelig for gjestene å slå tilbake.

Walter Mazzarri og Rafael Benitez

Til tross for én mann mindre, var det bortelaget som fortsatte å presse høyt og male på. Men det skulle straffe seg til slutt. Napoli iverksatte atter en kontring, og Insigne sentret til Callejon på åpen kasse. 4-2 var et urettferdig faktum.

Tidligere Inter-spiller Goran Pandev skaffet også straffespark på overtid, men makedonieren insisterte på å ta det selv. Da gikk det som det ofte går, og Handanovic reddet sitt første straffespark i Inter-trøya. Kampen endte 4-2, og neste helg venter Milan, som er ti poeng og sju plasser unna Inter.

Kampfakta

Napoli 4–2 Inter (Pause: 3–2)

Målscorere: Higuain 9, Cambiasso 35, Mertens 39, Dzemaili 41, Nagatomo 45+1, Callejon 81

Napoli: 1 Rafael, 2 Reveillere (Pandev 90+1), 7 Callejon, 9 Higuain (Behrami 77), 11 Maggio, 14 Mertens (Armero 85), 20 Dzemaili, 21 Fernandez, 24 Insigne, 33 Albiol, 88 Inler

Inter: 1 Handanovic; 14 Campagnaro (Icardi 82), 23 Ranocchia, 35 Rolando; 2 Jonathan, 21 Taider (Kovacic 61), 19 Cambiasso, 11 Alvarez, 55 Nagatomo; 13 Guarin; 8 Palacio

Dommer: Paolo Tagliavento, Terni

Gule kort: Insigne 29, Inler 32, Alvarez 46, 71, Ranocchia 90+2

Rødt kort: Alvarez 71

Bilder: inter.it