Seier i vanskelig bortekamp

Målfeiring i Firenze

Poengfangsten i gang igjen

Inter er tilbake på vinnersporet, og har atter en gang fått tilbake håpet om å stå igjen som vinnere av serien. Inter har nå klatret over Lazio til en tredjeplass, og har to poeng mindre enn Napoli og fem poeng mindre enn Milan. For Pazzini var den beste måten å glemme nederlaget mot Juventus å score sitt fjerde mål, og hans mål var i tillegg avgjørende. Han gjorde en god jobb, etter kritikken fra forestillingen i Torino. En annen bra ting er Leonardos brøl og skrik fra sidelinjen, som tente spillerne de siste 45 minuttene. Inter tok ledelsen etter et selvmål fra en uheldig Camporese. 1-1-målet kom på grunn av Fiorentinas flotte reaksjon etter å ha havnet under, men til slutt fikk Inter sin fortjente, og veldig viktige seier.

Fortsatt et sultent lag

Inter hentet sin åttende seier av 10 spilte seriekamper under Leonardo. Det er tredje seieren på bortebane, men denne seieren var klart viktigere enn de to forrige mot Catania og Bari. Nerazzurri har atter en gang vist at de ikke har tapt kvaliteten og karakterene fra et mesterlag, med Eto’o, som ikke scoret, men var involvert i Camporeses selvmål og Pazzinis seiersmål. De nye kjøpene, Ranocchia og Pazzini, viste klasse. Gavene som ble nektet Benitez, men gitt til Leonardo, sammen med Nagatomo og Kharja. På den andre siden, og som i de fleste andre kampene, fikk motstanderlaget altfor ofte lov til å komme til scoringsmuligheter. Tallene viser at i de 10 seriekampene med Leonardo har Inter bare klart å holde nullen mot Bari, laget som ligger nederst i Serie A.

Zanetti & co har med seieren i går Serie As mest dødelige angrep med 46 mål, men historien i Italia viser oss at Scudettoen går til det laget som slipper inn minst mål, og akkurat nå har Milan sluppet inn 10 mål mindre enn Inter. Før vi skylder på forsvaret, der blant annet veggen Walter Samuel har vært ute et par måneder nå, må vi trekke frem midtbanens ikke-tilstedeværelse, de ser ut til å gå tom for energi. Med Motta ute, startet Stankovic overraskende, Cambiasso i midten og Zanetti på høyre. Disse tre erfarne spillerne var de første til å lide, med Sneijders «forsvinnelser» på banen med bena, og ikke hodet. Sneijder har lenge vært skadet og kan dermed fort gå tom for energi. Så det er lett å forklare vanskelighetene som de hadde de første 45 minuttene, da Fiorentina virket å være i full fyr. På den andre siden dro Inter nytte av sjansene som ble kastet bort av Fiorentina, med Pazzinis avgjørende mål. Han virker å gli mer og mer inn i et erfarent lag, som fortsatt er sultent på suksess.

Upresise i avgjørende øyeblikk

Etter at Fiorentina ble knust av et tidlig selvmål, angrep de umiddelbart tilbake med klassen til Mutu og livligheten til Ljajic. Og da Pasqual scorte på en litt usikker Julio Cesar, spilte Viola med høyere fart og skapte problemer for mesterne til Leonardo, i steden for å være fornøyd med det ene målet. Viola hadde det meste av spillet i denne perioden, men Fiorentina var skyldige i å ikke innse at de var best og å ikke sette sine sjanser. Inter gikk seirende ut av kampen, og advarte samtidig duoen som er foran på tabellen. Stakkars de som ikke trodde på Leonardos brøl.

Kilde: Gazzetta dello Sport
Bilde: inter.it