Santon klar for Newcastle

Davide Santon

20-åringen som allerede har 7 landskamper for Gli Azzurri har falt et stykke bakover i køen på Giuseppe Meazza, og selv etter en grei start på oppkjøringen har Inter leflet med tanken på salg eller utlån. Likevel kommer det som en overraskelse at Newcastle har sikret seg spilleren for så lite som 6 millioner euro totalt. Santon har vært på jakt etter mer spilletid, og som erstatter for Liverpool-farer José Enrique kan han vente seg akkurat det hos de hvite og svarte. Han var også en svært lykkelig mann i går kveld:

Det er aldri lett å forlate et land, og ihvertfall ikke Italia. Men jeg er veldig fornøyd med å signere for Newcastle. Tilbudet om å spille i Premier League foran 50 000 tilskuere på St. James’ Park var ikke noe jeg kunne si nei til.

Opp som en bjørn

Den tosidige backen ble kastet ut på dypt vann av José Mourinho vinteren 2009, med cupkamp mot Roma etterfulgt av Serie A-debut og oppgaven med Cristiano Ronaldo og Manchester United i Champions League. Hans trygge og elegante backspill bragte minner om gamle helter på Inters venstreside, og enkelte trakk også frem byrival Milans relativt kjente nummer 3.

Med visse skadeproblemer, lite spilletid under Benitez, og noen vaklende oppvisninger under Leonardo ble det utlån til Cesena på slutten av årets vintervindu. 11 kamper hos Sjøhestene var en grei fasit, men Santon havnet i sommer bak Maicon, Zanetti, Jonathan og til og med Cristian Chivu.

Italienere i Premier League har med unntak av Gianfranco Zola vært et sørgelig kapittel, så spørs det om den nye Giacinto Facchetti blir en ny Andrea Dossena, eller om karrieren får en etterlengtet oppsving på Tyneside. Vi ønsker uansett Davide lykke til i England!

Kilder: inter.it, nufc.co.uk
Bilde: inter.it