Samuel om Inter og fremtiden

Intervjuet begynner med en melding til fansen:

– Selv om jeg har gått igjennom noen tøffe tider personlig, har fansen alltid vært der. Jeg tror nok de overdriver når de sier at de har tenkt til å bygge en statue av meg, jeg er langt ifra viktig nok til det. Å være en del av Inter er åpenbart noe jeg er veldig stolt av, og tiden her betyr mye. Jeg har vunnet titler jeg ikke trodde var mulig, og jeg føler meg viktig her.

Walter Samuel

Videre tar intervjuet en mer humoristisk vending, og Samuel avslører hvem som er den beste kokken av de argentinske klubbveteranene:

– For å si det sånn, jeg tar meg av grillen, Cuchu er assistenten og Zanetti tar seg av serveringen.

– Jeg legger mye innsats i alt jeg gjør. Jeg gjør alt for klubben, fordi jeg mener rollen vi har er veldig viktig. Det er sant at jeg gir unggutta mange tips. En gang i fremtiden ønsker jeg å trene et ungdomslag, for jeg tror erfaringen min kan hjelpe mange. I Serie A kjenner alle de små triksene.

– Det er bare en kaptein

– Om jeg vil bli trener? Det er ikke noe jeg tenker særlig på, da jeg fortsatt synes det er morro å spille fotball. Jeg har tatt et kurs som lar meg trene de yngste lagene, men jeg lever fra dag til dag, så det er ikke noe jeg tenker mye på.

– Jeg har spilt med mange gode stoppere. Da jeg kom hit var det Cordoba og Burdisso, og senere Materazzi. Lucio og jeg var også et sterkt stopperpar. Jeg tror at hvis man tar seg tid nok, kan man samarbeide godt med alle.

– Vi jobber hardt hver dag. Ikke bare meg, men hele laget. Alle som har spilt i år har gjort en god jobb. Siden vi bare har ligaen å fokusere på, kan vi gi alt i hver kamp. Etter Udinese-kampen følte jeg meg bra. Jeg ventet på min sjanse, og Mazzarri måtte ta en avgjørelse. Når vi kun har én kamp i uken må alle kjempe knallhardt for å få spilletid.

– Å ha på kapteinsbåndet er noe av det mest emosjonelle jeg har vært med på. Jeg trodde aldri jeg skulle få oppleve det. Å være kaptein for Inter er noe helt spesielt. Det skal dog sies at det kun er én ekte kaptein: Javier Zanetti.

Kilde: sempreinter.com