Samarbeid med Köln på trappene?

Volker Finke

Den nyansatte sportsdirektøren Volker Finke, som inntil nylig var trener i Urawa Red Diamonds i Japan, fortalte til den Köln-baserte riksavisen at den lokale stoltheten hadde hatt kontakt med Inter med tanke på et fremtidig samarbeid over landegrensene. Klubbpresident og tidligere storspiller Wolfgang Overath skal ha samlet en delegasjon som opprinnelig skulle møte Inter-ledelsen i München, men istedet vil reise til Lombardia for å konkretisere planene og få et klarere inntrykk av italienerne.

Köln er ikke langt unna bunnkampen i Bundesliga, med en 11. plass og fire poeng ned til playoff-plassen i den tette tyske ligaen. Til tross for en konstant heistilværelse de siste 10–15 årene er Geitebukkene fra Westfalen en tradisjonstung klubb som spesielt på 60- og 70-tallet hentet en rekke troféer hjem til Tysklands fjerde største by.

Merverdi for begge klubbene

Direktør Claus Horstmann sier at det var Inter-ledelsen som tok initiativet til det han tror kan bli et spennende samarbeid, og skisserer hvilke områder som kan være aktuelle:

Et blikk over landegrensene er alltid positivt. Så et samarbeid kan være til hjelp for begge, forutsatt at det gir merverdi for begge parter. Da er det absolutt en god idé for oss å snakke med en klubb som Inter. Vi trenger også en partner i utlandet som vi kan leie ut spillere til. […] Det er veldig bra å ha øyne og ører åpne, og se på spørsmål som: Hvilken struktur har de? Hvordan organiserer de speidingen og ungdomsarbeidet? Om vi snakker om et samarbeid vil det skje i bakgrunnen.

Rhin-klubben sliter også med en ganske betydelig gjeldsbyrde, og er sikkert interesserte i å kunne få utbytte i form av spillere fra Inters nokså rikholdige stall og solide ungdomsavdeling. Foreløpig er dette ubekreftet fra Inter-ledelsens side, så det gjenstår å se i hvilket format og omfang et slikt samarbeid skulle kunne eksistere.

Kilde: express.de
Bilde: Junko Kimura, zimbio.com