Sacchis sammenligning

Arrigo Sacchi

Har Moratti valgt Andrea Stramaccioni til å være mannen som skal gjenoppbygge klubben, eller som et siste desperat forsøk på å redde sesongen som allerede har hatt to ofre (Gasperini og Ranieri) og allerede virker tapt? I det første tilfellet ville det vært et nyskapende valg som kunne reflektert positivt på en president som alltid har virket som en generøs tilhenger enn en opplyst leder. Det ville være et valg som minner meg om Laporta, når han gav sitt Barcelona til Guardiola. Blaugrana, som hadde vunnet Champions League under Rijkaard, var på en nedadgående trend og enkelte spillere gikk oftere på byen enn på treningsfeltet.

Ledelsen tok en veldig upopulær og vanskelig avgjørelse for å redde det som var igjen av klubben. De ansatte en svært ung og uerfaren Guardiola, som inntil da kun hadde vært trener på tredje høyeste nivå i Spania. Han tok umiddelbart grep for å selge noen av de mest populære spillerne (Ronaldinho, Deco og Eto’o), disse så han på som uprofesjonelle eller ikke passende for hans prosjekt. Klubben gjennomførte revolusjonen til tross for store protester fra både tilhengere og media. Kritikerne var spesielt høylytte etter de to første kampene (ett tap og en uavgjort), men så eksploderte Guardiolas ungdommer, blant annet spillere som Pedro og Busquets, som til da også bare hadde spilt på nivå 3.

Barca forbløffer verden med sitt spill i dag. Kan historien gjenta seg i et land som vårt, der spillerstallene er de eldste i Europa, og lederne er kortsiktige og drevet av konservativisme og mangel på tålmodighet? Jeg tror det er mulig, vi må utvikle oss. Jeg håper og ønsker at avgjørelsen til Moratti, og ofringen av en seriøs og ansvarlig mann som Claudio Ranieri, er bunnet i en moderne og langsiktig strategi som lar den unge, briljante og kapable Andrea evaluere alle spillerne som er tilgjengelige, slik at han kan starte et nytt prosjekt for et nytt Inter. Hvis det er tilfellet, har Moratti staket ut kursen for fornying og uvanlig innovasjon i vår konservative verden. Veldig modig, Massimo, og lykke til, Andrea.

Oversatt fra La Gazzetta dello Sport
Bilde: inter.it