Så nær det perfekte som mulig

Portugiseren snakket før kampstart varmt om forvandlingen av Inter som lag. I gruppespillkampene mot Barcelona så man et tafatt og nervøst Inter som fikk til svært lite. Derimot har Inter vist en helt annen glød og entusiasme i sesongens sluttspill i Champions League, noe Mourinho var veldig tent på å bevise for katelanerene. Startelleveren var uendret fra fredagskampen mot Juventus.

Det åpnet forrykende, og Diego Milito kunne kommet alene med Barcelona-keeper Victor Valdes hadde det ikke vært for en feilaktig offsideavblåsning etter knappe ti minutter. Åtte minutter etter den omdiskuterte avblåsningen var Inter frempå igjen. Samuel Eto’o skaffet seg rom på drøyt tjue meter og fyrte av ballen mot Valdes` høyre hjørne. En retur ble gitt og Diego Milito var fort frempå, og burde gitt hjemmelaget ledelsen, men ballen trillet utenfor.

Derfor var nedturen ekstra stor da tidligere Inter-spiller Maxwell satte full fart på venstrekanten, passerte et passivt Inter-forsvar og la, etter den berømte boka, 45 grader ut hvor Pedro bredsidet inn ledelsen for Barcelona. Et utrolig viktig bortemål for gjestene. Ville Inter kunne svare på dette?

Svaret kom ti minutter etter; Eto’o slo inn mot Diego Milito som hadde dratt med seg Barcelona-forsvaret i sideforskyvingen, vender 180 grader og legger ballen perfekt til rette for en alltid fremoverrettet Wesley Sneijder som enkelt kunne skyte Inter inn i kampen igjen med en forløsende scoring. Uret viste halvtimen spilt, og det resterende kvarteret i første omgang så Barcelona rystet ut og var på etterskudd i så å si enhver duell. Inter på sin side opptrådte aggressivt og kontante.

Annen omgang åpnet om mulig enda mer forrykende enn den første. Og det tok kun tre minutter av omgangen før Inter omsatte en aldeles fantastisk kontring i tellende resultat. Goran Pandev satte full fart fra åtti meter med Maicon, Milito og Eto’o i full sprang i samme retning. Makedoneren sendte i vei en perfekt timet pasning i retning Milito som kom skrått på Barcelona-målet. Lite visste Barcelona-forsvaret at høyrebacken Maicon var på et sugende løp som målte hele 89 meter! Sistnevnte kontrollerte pasningen fra Milito med en herlig touch før han ekspederte ballen i mål. Fullt fortjent ledelse etter en kontring i den aller ypperste klassen! Inter i føringen mot verdens antatt beste fotballag. Giuseppe Meazza eksploderte!

Alle og enhver av Inter-spillerene sto frem som løver og var først inn og best i alle dueller. Kaptein Javier Zanetti nøytraliserte enkelt Lionel Messi. Playmaker Xavi ble enkelt tatt ut av kampen av tospannet Esteban Cambiasso og Thiago Motta. Inter løp mer, ville mer og produserte mer.

Derfor skulle det bare mangle at Diego Milito fikk lønn for sitt enorme arbeid kampen igjennom etter timen spilt på Meazza. Samuel Eto’o slo et perfekt innlegg mot Wesley Sneijder som hadde sneket seg bak ryggen på Barcelona-back Dani Alves. Hollenderen har ikke sin styrke i luftrommet, men evnet å få ballen i et gunstig rom for Diego Milito som enkelt kunne nikke ballen i mål.

Dog burde målet vært underkjent, da Milito sto i offsideposisjon i det ballen forlot hodet til Sneijder. Det gikk altfor fort for både Barcelona og, minst like viktig, assistentdommeren som ikke hevet flagget.

Om Barcelona var rystet, ble likevel ikke situasjonen til Inter ytterligere forbedret da Maicon gikk rett i bakken etter en kollisjon med Lionel Messi i sekstenmeteren. Påkjenningen var såpass stor at brasilianeren måtte byttes ut til fordel for Cristian Chivu etter drøye halvtimen av annen omgang.

Og det nevnte innbyttet kan, merkelig som det høres, bety slutten på karrieren i Inter for Mario Balotelli. Italieneren var på vei inn i øyeblikket Maicon gikk i bakken, noe som førte til at Mourinho avventet det annonserte byttet hvor Balotelli skulle inn for en krampetatt Milito.

Unggutten kom til slutt på banen, men bidro kun med en uhyre lav bevegelsesradius i sesongens hittil viktigste og største kamp for Inter. Det hele toppet seg mot slutten av kampen hvor Mario utførte ufine gester mot Curva Nord hvilket førte til at spissen ble pepet på.

Om ikke det var et aldri så lite skår i gleden, så betydde Stankovic` gule kort etter en takling på Barcelona-stopper Piquè at serberen må stå over returoppgjøret på Camp Nou grunnet suspensjon.

Og det endte ikke med dramatikk der. Tvert imot. Dani Alves pådro seg et gult kort for angivelig filming inne i sekstenmeteren etter en duell med Wesley Sneijder. Førsteinntrykket var at dommeren hadde gjort en korrekt avgjørelse. I etterkant kan man se at det er en marginal kontakt spillerne imellom. Barcelona hadde virkelig fått blod på tann og presset Inter tilbake. Nærmest det som ville vært en uvurderlig scoring for gjestene var Piquè som fikk ballen forbi Julio Cesar, men i veien sto Lucio som fikk klarert lærkula.

Det var dermed befriende at dommer for kvelden Faustino Benquerença blåste i fløyten for siste gang. 3-1 er et godt utgangspunkt både isolert sett og med tanke på Barcelonas tidlige ledermål.

Nå vil Inter gå til returoppgjøret med stor selvtillit og troen på at klubben kan nå sin første finale i den moderne serievinnercupen Champions League. I mellomtiden tar Inter imot Atalanta i Serie A på Giuseppe Meazza lørdag kveld klokken 18:00. Vi høres!

Bilde: inter.it