Rocchi, Ricky og Pazza Inter

Kampen begynte greit. I Rodrigo Palacios fravær skulle Tommaso Rocchi jakte sitt mål nummer 100 i Serie A. Inter kom til et par muligheter, men som så mange ganger denne sesongen satt aldri spillet skikkelig. At Cassano måtte ut med skade midtveis i omgangen gjorde ikke sakene bedre. Eller? Inn kom nemlig Ricky Alvarez, som umiddelbart markerte seg med flere skuddforsøk og gode pasninger. Ser vi konturene av det som kan bli en ny vår for argentineren?

181875-800

Like før pause var det tid for Tommaso Rocchi. 35-åringen hadde ikke scoret på over ett år, da han kom først på en corner og slo ballen i mål via keeper. 1–0, og et godt utgangspunkt før andre omgang.

Inter kontrollerte spillet, men det skulle ikke ta lang tid før Atalanta fikk sin utligning. Inters forsvar så ikke ut til å bry seg nevneverdig om Bonaventura, som uten problemer scoret etter et innlegg fra kanten. Men så, knapt halvminuttet etter, utnyttet Ricky en feil fra Atalanta-forsvaret, og kunne enkelt sette inn 2–1-scoringen med pannebrasken. Ricky var i scoringshumør, og kun fire minutter senere driblet han halve Atalanta-forsvaret, og dunket inn nok en scoring. 3–1, og tre poeng så ut til å være sikret.

Gervasoni med megabrøler

I det 65. minutt kom dommer Andrea Gervasoni i fokus. Atalanta får tilkjent et straffespark etter en duell i feltet, men ikke ser ut til å skjønne hvorfor. Denis setter straffen sikkert, til store protester fra Inter. Gervasoni gir Ranocchia det gule, men i intervjuer etter kampen sier både Zanetti og Stramaccioni at Gervasoni har sagt at straffen ble gitt for en hands av Samuel. De går begge langt i å anklage Gervasoni for å konstruere en straffesituasjon som aldri eksisterte, og det hele ligger nå hos FIGC, som kan velge å gi dem begge lange suspensjoner.

Inter så aldri helt ut til å komme seg etter situasjonen, og det tok ikke lang tid før Denis satte sitt andre for kvelden, etter nok en fadeseopptreden av Inter-forsvaret. Kun 6 minutter senere var German Denis frempå for tredje gang, og fullførte dermed sitt hattrick. Inkonsekvent backspill av Juan Jesus gir Denis nok en mulighet på mål. Skuddet går hardt ved stolpen, og er utagbart for Handanovic.

Nerazzurri var nå i fyr og flamme, og kastet alle mann opp de siste minuttene. Inter fikk corner på corner, og Atalanta slapp unna i flere svært tvilsomme situasjoner. Raimondi var blant de hissigste, og ble sendt av banen etter et slag mot Schelotto. Kampen gikk mot slutten, men Inter skulle få en siste mulighet. Guarin kjemper seg fri, og legger inn hardt langs bakken mot en umarkert Ranocchia. Han trenger bare å stikke frem en fot, men klarer på merkelig vis å skyte ballen over.

Dommerens begredelige prestasjon gikk ikke upåaktet hen, og nå har Massimo Moratti sett seg lei av det han mener er «statistisk umulig».

Straffen er ikke-eksisterende, jeg tror ikke på dommerens gode intensjoner lenger. Det er statistisk umulig at det har gått 21–22 kamper uten at Inter har fått en straffe. Tre minutter overtid er altfor lite. Straffen avgjorde kampen, Inter følte seg ikke anerkjent.

Javier Zanetti var heller ikke videre imponert over dommerens prestasjon:

Jeg har opplevd mange lignende situasjoner som den i dag, men i det siste har det vært veldig mange av de. Jeg snakker om den ikke-eksisterende straffen Atalanta ble tilkjent. Dommeren fortalte oss at han så en hands på Samuel, men reprisen viser at det aldri var kontakt. Laget fortjente ikke å tape i dag. Straffesituasjonen forandret kampbildet.

Inter 3-4 Atalanta (Pause: 1-0)

Målscorere: Rocchi 43, Bonaventura 56, Alvarez 57, 61, Denis 65 (str.), 71, 77

Inter: 1 Handanovic; 23 Ranocchia, 25 Samuel, 40 Juan Jesus; 4 Zanetti, 10 Kovacic, 19 Cambiasso (Schelotto 41), 31 Pereira; 14 Guarin; 99 Cassano (Alvarez 32), 18 Rocchi

Atalanta: 16 Polito; 2 Stendardo, 5 Scaloni, 10 Bonaventura, 13 Canini, 17 Carmona (Livaja 54), 19 Denis (Cazzola 83), 21 Cigarini, 77 Raimondi, 83 Del Grosso (Brivio 74), 88 Biondini

Dommer: Andrea Gervasoni (Mantova)

Gule kort: Kovacic 5, Scaloni 85, Biondini 88

Rødt kort: Raimondi 90+1

Tilskuertall: 38,935

Oversettelse: Kristian Torbergsen (@krtorb)