Rocchi 'n' Roll

Tomasso Rocchi har blitt Serie As underlige svar på Fernando Torres. Latterliggjort, hengt ut og et mye kritisert kjøp. Men nå som Torres har bestemt seg for å putte noen mål for Chelsea, har Rocchi bestemt seg for å gjøre det samme for Inter. Og når den 35-årige ringreven geiper tunge etter mål, da kommer Oba Oba, Bobogol og Recoba ringende på døra til Massimo Moratti. De vil være med på Pazza Inter igjen.

Det er ikke bare Rocchi som peker seg ut for dagen. Det gjør også Jonathan og Ricky Alvarez. De tre er trolig dem som har fått mest tyn av samtlige i Inter det siste året, men nå er det de som har det artigst på banen.

At førsteomgang ikke var noen fotballfest, er noe man trygt kan påstå. Jaime Valdes hadde et frekt skudd i tverrliggeren. Inter hadde noen gode kombinasjoner med halvfarlige avslutninger og Schelotto hadde en enorm sjanse. Sola skinte godt på de fremmøtte. Ellers var det ikke mye å rapportere hjem om.

I pausen gjorde tidligere Inter-spiller Biabiany seg klar, uten at kampen ble bedre eller mer spennende av den grunn. Kampen gikk sin gang, og det var en stillingskrig hvor ingen av trenerne så ut til å ville gjøre de store endringene. Helt til Stramaccioni så seg lei av Schelotto, og valgte å bytte han ut. Sistnevnte ble buet av banen, noe som ikke er greit. Uansett hvor dårlig man har vært. Og spesielt ikke når vedkommende åpenbart gjør sitt beste.

Jonathan

Inn kom primaverastjernen Luca Garritano, og det gikk ikke lang tid før Ricky Alvarez mottok ballen, sendte den videre til Jonathan, som igjen sendte den til Rocchi i feltet. Rocchi gjorde ingen feil, og sendte avgårde et skudd så dårlig at det lurte både forsvarer og keeper. Ledelsen og Pazza Inter var et faktum.

Rekordbrytende kaptein

Javier Zanetti. Javier Adelmar Zanetti. Verdens beste kaptein gjør det igjen, og er ute med nye rekorder. Kampen i går var legendens 1100. profesjonelle fotballkamp! Med det har han allerede passert Paolo Maldini, Rogerio Ceni, Pat Jennings, David Seaman og Graham Alexander. Bare Ray Clemence (1118 kamper), Roberto Carlos (1127) og Peter Shilton (1390) er foran. Ved karriereslutt har han med all sannsynlighet forbigått Clemence og Carlos, og har bare en engelsk keeper født på 1940-tallet foran seg.

Kampfakta

Inter 1–0 Parma (Pause: 0–0)

Målscorere: Rocchi 82

Inter: 1 Handanovic; 42 Jonathan, 23 Ranocchia, 40 Juan Jesus, 31 Pereira; 4 Zanetti, 10 Kovacic, 17 Kuzmanovic, 7 Schelotto (Garritano 77); 11 Alvarez; 18 Rocchi (Chivu 84)

Parma: 83 Mirante; 31 Coda (Santacroce 73), 28 Benalouane, 6 Lucarelli, 18 Gobbi; 32 Marchionni (Galloppa 86), 10 Valdes, 16 Parolo; 9 Belfodil (Biabiany 46), 11 Amauri, 21 Sansone

Dommer: Antonio Damato

Gule kort: Pereira 49, Valdes 50

Bilder: inter.it