Rocchi klar og pågående aktivitet

Vintermercatoen åpnet med et brak for Inters del. Allerede noen få dager inn i nyåret, ble Tommaso Rocchi klar for Inter. Italieneren er 35 år gammel, og spilte i overkant av 200 kamper for Lazio. På den tiden rakk han å bli klubbens femte mestscorende spiller noensinne.

Rocchi hentes for 300 000 euro og vil bære drakt nummer 18. På det halvåret han har signert, kommer han til å tjene 800 000 euro. Dette gjør Rocchi til en billig backup-spiller. Rocchi selv sier han gleder seg til å spille for Inter, og er fast bestemt på å tilbakebetale Inter og Stramaccionis tillit på banen.

Tommaso Rocchi og Javier Zanetti

Flere ryktes inn

Det ser ikke ut til at det er noen hemmelighet at Inter leter etter midtstoppere. Hittil i vinter har Andreolli og Rolando ryktes til Inter. Førstnevnte er et Inter-produkt og har bare kontrakt med Chievo til sommeren. Andreolli er derfor et attraktivt mål for Inter. Ulempen er at flere italienske storklubber også er på jakt etter han. Men attraktiv er også Rolando. Han har havnet på kant med Porto, og har knapt spilt denne sesongen. Det dytter prisen ned til 8–10 millioner euro.

Men nærmest virker Hugo Campagnaro fra Napoli å være. I likhet med Andreolli går hans kontrakt ut til sommeren, og det ventes at han signerer gratis til sommeren.

På midtbanen blir dødballspesialist og Italia-favoritten Francesco Lodi til stadighet nevnt. Inter vil ha lån med rettighet til å kjøpe han i sommer. Det sies at Catania krever 6–7 millioner euro. Men trolig vil ikke det skje noe før januar. En annen og dyrere spiller er Paulinho. Inter har snust på spilleren i vel et halvår nå, men hans gode form har økt prisen mye og flere store klubber har blitt interessert. Dette gjør det vanskelig for Inter å hente, men man skal aldri si aldri hvis man får solgt Sneijder.

Schelotto og Fernando (fra Porto) nevnes også, hvor førstnevnte er mest aktuell og det sies han kan komme allerede neste uke. Det sies også at Inter er villige til å ofre halve Livaja, men at det avhenger om man får penger fra et Jonathan-salg. Atalanta vil ha åtte millioner euro, Inter vil ikke betale mer enn fem. Til slutt kan man også ta med ryktene om Frank Lampard, men man skal vel ikke tro alt man hører på.

Samuele Longo

Samuele Longo hadde en god start i Espanyol, men har med ny trener falt helt ut. Dermed ryktes han tilbake til Inter i januar, men trolig lånes han rett ut igjen, om det skulle skje. Siena er nevnt som mulig destinasjon. Til slutt kan undertegnede nevne at Sorrentino ryktes inn, om Luca Castellazzi må opereres.

Stor opprenskning?

Når det kommer til spillere som ryktes ut, er det uunngåelig å nevne Wesley Sneijder. Sneijder og rykter har blitt en eneste stor såpeopera etter hans tjenester ble attraktive i etterkant av superåret 2010. Hans agent sier at Sneijder er lysten på en storklubb, og lag som PSG, Tottenham, Manchester United og Liverpool nevnes. Også QPR har blitt nevnt, men det har allerede blitt utelukket. Videre har agenten sagt at vi får vite mer de neste ti dagene.

Planen virker å være at man skal sende Marko Livaja ut på lån. Med Tommaso Rocchi inn, er det ikke like stort behov for kroaten, og det er trolig at man sender spilleren ut for å få mer spilletid. Også her har Siena blitt nevnt, mens det også sies at han kan brukes i en avtale for å få Sorrentino til Inter. Og som sagt, så kan han brukes i en avtale for å få Schelotto.

Det var store forhåpninger knyttet til Ricky Alvarez da han ankom fra Velez Sarsfield sommeren 2011. Halvannet år senere har han dog ikke imponert – selv om han glimtvis har vist noe veldig bra. Nå ryktes det avskjed til Spania eller Galatasaray. Det samme gjelder Jonathan, som har mange interesserte i hjemlandet Brasil. Jonathan ble sett på som Maicons erstatter, men han får knapt spille, figurerer ikke i Stramaccionis planer og man skal ikke bli overrasket om han ikke er Inter-spiller 1. februar.

Til slutt er det en annen spiller som ikke helt har levd opp til forventningene. Matias Silvestre er i Inter på lån ut sesongen, men det sies at han må finne seg en ny klubb allerede nå.

Kilder: La Gazzetta dello Sport, fedenerazzurra.com
Bilder: inter.it