Reaksjoner etter Juventus–Inter

Handanovic mot Juventus

Juventus og Inter delte poengene i tirsdagens derby, et derby som inneholdt det meste, et derby der hvert lag hadde hver sin omgang. Likevel sier Mancini til Sky Sport Italia at han var “utilfreds” med bare et poeng slik som kampen utviklet seg.

“Det var en vanskelig og tøff kamp, men slik det utviklet seg er vi irritert på oss selv som misbrukte tre, fire gode muligheter i andre omgang som kunne gitt oss seieren. Juventus dominerte den første omgangen, men etter pausen imponerte vi og kjempet oss inn igjen i kampen. Vi burde avgjort den mot slutten.

“En kamp varer i nitti minutter. Juventus kunne ha skåret et til før pause, men vi hadde våres sjanser til å sikre oss seieren vi også, derfor kan vi ikke være tilfreds med dette resultatet. I andre omgang hadde vi mer kontroll på kampen, vi angrep backene deres for at de ikke skulle komme for langt fremover i banen.

“Når vi tapte mot Roma var jeg tilfreds fordi det tar tid å endre et lags mentalitet og taktiske evne. Feil kan skje, men jeg synes spillerne forbedrer seg etter hver kamp. Men når vi har så gode muligheter som vi hadde på Juventus Stadium må vi utnytte de.”

I sluttminuttene hadde Inter en god sjanse til å ta ledelsen da Icardi, Osvaldo og Podolski alle kom alene mot to Juventusforsvarere. Førstnevnte valgte likevel å skyte, noe som fikk Osvaldo til å se rødt. På spørsmål om hva som skjedde sa Mancini “at han ikke ville snakke om det”.

Mauro Icardi, som nå står med fem skåringer mot Juventus på fire kamper, innrømte i går kveld at han tok en feilvurdering.

“Pasningen fra Guarin var god. Jeg er glad jeg fikk ballen bak Buffon og i målet,” sa han til Sky Sport Italia.

“Det er et sterkt poeng. Det er ikke mange lag som drar herfra med poeng. Den eneste bismaken er at vi kunne vunnet denne kampen, det er synd vi misbrukte så mange gode sjanser.

“Osvaldo? Sånne ting skjer ute på banen, men med en gang vi går i garderoben er alt fint. Jeg tok en feilvurdering, jeg så et rom og tok sjansen, men i ettertid ser jeg at jeg burde sentret tidligere.

“Det er en lang vei igjen av sesongen, men vi vil kjempe til den bitre slutt for tredjeplassen”. På spørsmål om overgangsryktene i januar henviste Icardi seg til agenten sin.

“Jeg snakker ikke om disse tingene. Klubben snakker med min agent, som det alltid har vært.”

Inters beste spiller i derbyet, Samir Handanovic, skryter av det Mancini har fått til siden hans ankomst. Han viser til comebacket mot Lazio i tillegg til derbyet, og sier at Mancini har fått en ny mentalitet inn i laget.

“Vi spilte en svak første omgang, vi ble nervøs og stresset. Men i den andre omgangen forbedret vi oss og vi burde kanskje ha vunnet kampen.

“Vi forbedrer oss hver uke og ser for oss at 2015 blir et bedre år enn det foregående.

“Kamper endrer seg underveis, og hadde vi fått 2-0 i mot oss hadde det blitt vanskligere. Men vi hadde hele tiden troen på at vi kunne klare det. Mancini fortalte oss hva vi gjorde galt i første omgang og fortalte oss hva vi måtte gjøre i den andre omgangen. Han fikk orden på oss.”

Sisteskansen vartet opp med flere gode redninger og var kanskje grunnen til at Inter gikk til pause med et håp om å komme inn igjen i kampen.

“Redningen på Pogbas skudd var like vanskelige som alle andre. Med Mancini har vi endret vår filosofi, mye er annerledes. Det var et sterkt poeng vi tok med oss hjem.

“Icardi og Osvaldo? Jeg mener det er et positivt tegn, det viser bare at vi alle har lyst å vinne.”

Bilder: inter.it