Ranocchia-avtale på trappene

Luigi Ferraris

Med Walter Samuel langtidsskadet har Inter blitt knyttet til Andrea Ranocchia, som for tiden spiller i Genoa. Etter en strålende sesong i Bari ble han kjøpt i et deleierskap mellom Genoa og Inter, og intensjonen var at sesongen 2010/11 skulle tilbringes i Liguria før han flyttet nordover. Nå kan flyttingen muligens fremskyndes, sier Genoas president Enrico Preziosi:

«Inter har det problemet at de trenger å erstatte Walter Samuel mens han er skadet, og vi må gi bort Ranocchia. De eier allerede halve spilleren, og går der uansett, men skulle egentlig vente til juni. Jeg håper mine folk kan finne den rette løsningen innen noen dager, det kan trygt slås fast at Inter er nær en overgangsavtale for Ranocchia.»

Byttehandel med unggutter?

Dette er gode nyheter for et Nerazzurri-lag som ble betydelig svekket da Walter Samuel i hjemmekampen mot Brescia måtte ut med en alvorlig kneskade. Argentineren blir sannsynligvis satt ut av spill resten av sesongen, og 22-årige Ranocchia ses på som et av støvellandets største forsvarstalent. Et annet forsvarstalent som nevnes i forbindelse med en mulig overgang, er Davide Santon. Sidebacken slet med lite spilletid under Rafael Benitez, men kan gå lysere tider i møte med ny trener på plass. Santon har blitt koblet til Genoa og flere andre klubber, men Preziosi avviser at han skal være en del av byttehandelen.

Angriperen Mattia Destro er Inters eiendom, men er på lån til Genoa denne sesongen og Rossoblu har førstevalg på kjøp av deleierskap kommende sommer. Stortalentet Destro kan også bli brukt som vektskål i en handel som inkluderer Ranocchia. Klubbene har historisk hatt veldig gode relasjoner overgangsmessig, blant annet med overganger for Thiago Motta og Diego Milito i tillegg til de allerede nevnte spillerne.

Kilde: football-italia.net
Bilde: inter.it