Rafa vil forandre Inter

Rafael Benitez

Spanjolen tar over et lag som under José Mourinho gjorde stor suksess med stram defensiv organisering og kontringsfotball, noe som toppet seg med bortekampene mot Chelsea og Barcelona i Champions League.

I den hjemlige serien blir det imidlertid flere kamper der Inter forventes å føre spillet, og Benitez har planen klar:

Jeg vil prøve å spille bedre, med laget høyere opp i banen og mer ballbesittende. Laget har også forespurt dette. Det blir ingen enkel jobb. Jeg har studert Inter, og sett at de vant først og fremst grunnet voldsomme kontringer. De holdt ikke mye på ballen, men spilte den raskt fremover når de vant den.

Spillere inn og ut?

Vender vi blikket til spillermaterialet Benitez har til disposisjon, har han nok mindre kontroll på dette enn i Liverpool. Med referanse til Balotelli og Maicons mulige overganger, kommenterte han som sist mandag at overgangsmarkedet ikke er hans bord i klubben:

Klubben bestemmer overganger, jeg tilpasser meg. Om jeg frykter å bli husket som treneren som lot Balotelli gå? Jeg gjentar: Jeg styrer ikke markedet. Uansett utgjør ikke én enkeltspiller et lag, og Inter har mange sterke spillere.

Langsiktig tenkning

Den tidligere Liverpool-treneren står ovenfor helt andre utfordringer i Milano enn på Merseyside, der de amerikanske eierne var i konstant konflikt med tilhengerne, og spillere som Gerrard og Torres var linket til andre klubber etter nærmest hvert eneste poengtap. Og Benitez setter pris på den nye situasjonen:

Jeg har sett ting som jeg liker godt: En president som ønsker å bygge noe, og som vil være her lenge. I en slik kontekst kan jeg også bli i klubben lenge, som jeg var i Liverpool.

Bordet er dekket for Rafa i Inter, men han har store sko å fylle med José Mourinhos avgang og trippeltriumf i 2010. Med Balotelli og Maicon i mulig avgang, og Mascherano som et mulig innkjøp er det fortsatt mange brikker som skal legges i puslespillet før sesongen starter.

Kilder: gazzetta.it, football-italia.net, skysports.com
Bilde: inter.it