Problemene fortsetter for Inter

Juan Jesus

Inter har tydelige problemer med å skåre mål, samt problemer med å holde nullen. Så langt i år har Inter tapt tre kamper 1–0, og spilt en kamp 1–1. Selv om Genoa vant 1-0 etter et sent hodestøt av Antonelli, var Inter det totalt sett beste laget, selv om resultatet gjerne kunne vært 3-3.

Inter begynte kampen friskt, og spilte med et høyt tempo. Alvarez fikk kampens første mulighet, men skuddet ble alt for puslete og ble enkelt reddet av Genoas beste spiller Mattia Perin.

Etter ti minutter var det Jonathans tur, som var kommet rundt Genoas forsvar. Skuddet var dessverre alt for dårlig. Men det skulle bare gå syv minutter før Jonathan igjen hadde kommet rundt Genoas forsvar, og etter et godt innlegg av Milito, var Jonathan stresset i avslutningsøyeblikket. Selv om brassen hadde tid til å bygge et hus før han avsluttet, måkte han ballen himmelhøyt over.

I det første omgang var halvspilt måtte Alvarez forlate banen med skade i kneet. Skaden skjedde i det Alvarez og Cofie duellerte om en ball, og Cofie sparket argentineren i kneet. Genoa produserte mange hjørnespark i førsteomgang, og med mange spiller i feltet og ett godt ettertrykk ble det ofte farlig. Heldigvis for Inter var både Campagnaro, Rolando, Juan og Cambiasso oppofrende i duellene, og hadde mange viktige klareringer.

Sturaro var også frempå mot slutten av første omgang, men de store mengdene med vann gjorde at skuddet hans ble stoppet og trillet rolig inn til slovaken som uten problem plukket opp ballen. Nettopp Genoas duellering i feltet ble første omgangs siste mulighet. Et godt slått hjørnespark av Marchese ble slått vekk fra farlig område av Handanovic.

Zdravko Kuzmanovic

Den andre omgangen startet som den første. Det er Inter som får den første muligheten, men Palacios skudd gikk over. Fem minutter senere er det Genoa som er frempå. Gilardino fikk kontroll over ballen, og snek seg gjennom både Campagnaro og Juan. Alene med Handanovic trodde samtlige at han ville skåre, men på grunn av den våte gressmatten somlet Gilardino nok til at Handanovic fikk rykket ut og Juan løpt ham opp igjen. Så skulle det bare gå et minutt før Genoa igjen fikk testet Handanovic ved to dobbelsjanser, men Inter slapp med skrekken også i dette tilfellet.

Etter en drøy time fikk Fetfatsidis vende opp med ballen, og helt upresset prøver han å bende ballen over Handanovic og i mål, men den nesten to meter lange slovaken fikk noen fingrer på ballen og slo den over mål. På det påfølgende hjørnesparket er Handanovic offensiv i feltet og får klarert.

Halvveis i andre omgang er det Inters tur til å prøve seg. Cambiassos hjørnespark blir stusset bakover i feltet i en høy bue, og bak i feltet står Guarin som klinker til på ren volley. Uheldigvis for Inter stod Perin godt plassert og fikk avverget. På returen er Milito på plass, men Perin er ute og avverger.

På Genoas påfølgende angrep er det nok en gang Fetfatsidis som skaper problemer for Inter-forsvaret. Han lurer en litt for ivrig Juan, og fører ballen langs dødlinjen. Heldigvis for Inter velger han å skyte et svakt skudd som går utenfor, enn å servere Gilardino med en førtifemgraders pasning ut på straffemerket.

Senere var det godt spill på Inters høyre side. Campagnaro fosset fremover, og gode kombinasjoner med Jonathan resulterte i et innlegg som havnet hos Milito. Han får vendt opp, men skuddet går via De Maio og rett i hanskene til Perin.

Ti minutter før slutt får Cambiasso og Palacio Inters største sjanse i kampen. Milito mottar et oppspill og får lagt inn langs bakken. Cambiasso kommer stormende mot ballen, men bommer merkelig nok på ballen bare fem meter fra mål. Palacio plukker opp ballen og får skutt, men Perin er nok en gang på riktig plass til riktig tid.

Etter åttito minutter kommer Gilardino alene mot Handanovic. Juan kommer i stor fart og får kastet seg ned å blokkert på mesterlig vis. Skuddet går via Juan og høyt bak mål. På det påfølgende hjørnesparket stiger Antonelli til værs og header ballen utagbart for Handanovic i mål.

I det siste spilleminuttet slår Guarin et innlegg fra venstre mot høyre mot en Botta i full sprint. Innlegget er perfekt, og Botta stupheader ballen mot mål, men en god refleksredning av Perin reddet seieren for Gasperinis menn.

Genoa produserte et hav av hjørnespark og farlige dødballer, og ved flere anledninger var markeringen elendig. Det ble vi til slutt straffet for, og ut i fra bildene ser det ut som om det er Guarin som lar Antonelli spasere til de tre poengene.