Prinsen av Milano

Diego Milito

Milan måtte ha tre poeng for å holde liv i håpet om scudetto, og åpnet bra. Zlatan fikk en stor mulighet da han på et innlegg fra Boateng fikk skyte fra kort hold, men avslutningen var svak. Etter dette festet Inter grepet. Etter 13 minutter fikk Inter frispark på midtbanen. På bakerste stolpe stod Walter Samuel som fikk dyttet ballen videre til Milito. Il Principe slo ballen inn på kloss hold, og Inter var i ledelsen.

Første omgang var enveiskjøring, og Inter var svært nær å øke ledelsen. Midtveis i omgangen prøvde Sneijder seg på et langskudd, men ble reddet av Milans sisteskanse. På returen var Lucio, som klinket ballen i mål. Dessverre stod brasilianeren i offside, og målet ble annullert. Senere i omgangen fikk vi en omdiskutert situasjon. På corner er Samuel først på ball, og header på mål. Abbiati redder, men mange mener ballen var inne. Se bildet her. Hva mener du? Bruk kommentarfeltet under.

Mot slutten av førsteomgang fikk vi nok en omdiskutert situasjon. Boateng kommer seg fint igjennom Inter forsvar, men blokkeres mesterlig av Julio Cesar. Bildene viser at Cesar var på ball lenge før han tok Boateng, men dommer Rizzoli velger å dømme straffe og gult kort til Cesar. Julione forsøker å psyke ut hans tidligere lagkamerat, men Zlatan er iskald og setter straffen kontrollert ned i venstre hjørnet. Straffen skulle aldri ha blitt dømt, men nå stod det 1-1 på Giuseppe Meazza.

Vinnervilje på begge sider

Milan gikk ut i hundre etter pause, og fikk en rask scoring signert Zlatan. I Inter så man en vinnervilje man har savnet denne sesongen, og laget gikk i direkte til motangrep. Etter litt om og men, fikk Inter to raske straffer, og Diego «Il Principe» Milito stod frem. Straffene var som tatt fra øverste hylle. Inter var tilbake i føringen! En god midtbane bestående av Guarin, Sneijder, Cambiasso og Zanetti kontrollerte resten av omgangen.

I det 87. minutt fikk vi se noe vi neppe kommer til å glemme med det første. Maicon, som for øvrig gjorde en kjempematch, kommer lang høyrekanten og bestemmer seg for å skyte. Han fyrer av fra 20 meter, knallhardt rett i vinkelen. Stadion eksploderte! Spillerene og Stramaccioni jublet som gale. En seier som reddet Inters ære etter en laber sesong.

Ivan Cordoba

Også Ivan Cordoba skulle få sin hyllest. På stillingen 3-2 velger Stramaccioni å sette innpå den legendariske colombianeren i det som er hans siste kamp på Giuseppe Meazza. Stramaccioni viser at han ikke bare er et enormt trenertalent, men også en mann med et stort hjerte. Etter kamp ble Cordoba hyllet av spillerene og mange tusen på stadion.