Primaveralaget til gjev finale

Primavera-laget mot Marseille

Og det er ingen amatørturnering vi snakker om. Verdens beste juniorlag har valgt å sende sin fremtid på tur ut i Europa for å måle krefter med andre klubber. I finalen møter Strammacioni og hans gutter det meget gode juniorlaget til Ajax. De har gått gjennom utslagsrundene med glans, og dratt hjem med utrolige sterke resultater. I kvartfinalen slo de selveste Barcelona hele 3-0. I semifinalen skulle det gå enda bedre, da de smadret Liverpool 6-0, og sendte engelskmennene hjem i skam og med halen godt opp mellom beina.

Inters utsendte unggutter viste i dag frem en utrolig prestasjon, hvor det meste sitter og spillerne ser ut til å kjenne hverandre ut og inn. Den lovende 93-modellen, Lorenzo Crisetig, la grunnlaget og gnisten for finspillet resten av kampen, da han allerede etter ett minutt sender ballen i nota. Og det på et nydelig frisparkmål. Rett før pause doblet Samuele Longo ledelsen: På slutten av et vakkert og samstemt samspill mellom flere spillere og flere ledd, fikk Bessa ballen servert ballen fra Longo, han fintet seg forbi én mann og la ballen tilbake til Longo, som lettere gjort enn sagt satte ballen i mål fra et par meters avstand.

Plankekjøring i andre omgang

Andre omgang var stort sett enveiskjøring mot Marseilles bakerste menn. Franskmennene prøvde det de kunne, men de fikk det aldri til. Inter var rett og slett for gode for dem – i en semifinale i muligens verdens gjeveste juniorturnering. De fikk testet vår keeper, Di Gennaro, et par ganger helt på tampen, men de var aldri i nærheten. Seieren betyr finale mot Ajax, en finale som finner plass førstkommende søndag klokken 14:30 (13:30 lokal tid). Kampen vises på Inter Channel og streames atter en gang gratis på inter.it.

Forøvrig er det ikke bare i NextGen Series juniorlaget imponerer. De leder serien med tre poeng, hvor Varese, Milan og AlbinoLeffe holder henholdsvis 2., 3. og 4. plass. Vi har slått de to sistnevnte de siste ukene. Spesielt imponerende er det når man tenker på at serien egentlig er for spillere født etter 1.1.1992 (i NextGen Series er det 93-generasjonen og yngre), og at Inter dermed kunne hatt med spillere som Castaignos, Coutinho og Juan med. Men Inter har valgt å satse på de født etter 1993, slik at laget som spiller i de to forskjellige turneringene ikke endrer seg.

Kampfakta

Inter 2-0 Marseille (Pause: 2-0)

Målscorere: Crisetig 1, Longo 41.

Inter (4-2-3-1): 1 Di Gennaro; 2 Pecorini, 5 Kysela, 4 Spendlhofer, 3 M’Baye; 8 Crisetig, 6 Duncan; 7 Romanò, 10 Bessa (14 Alborno 86), 9 Longo; 11 Livaja (18 Forte 79)

Marseille (4-4-2): 1 Sy; 5 Lovinsky, 2 Charles (12 Bonelli 79), 4 Aloe, 3 Andonian; 7 Cesarini (14 Loiacono 56), 8 Moulet, 6 Bangoura, 11 Pommier (13 Jobello 45); 9 Anani, 10 Santiago

Dommer: Devis (London)

Se opptak av kampen

Kilde og bilde: inter.it