Primavera: Inter til finale

Andrea Romanò

Etter kun 17 minutter fikk Milan straffe. Kysela kløner det til, og feller en spiller innenfor 16-meteren. Milans Comi var iskald, og satte ballen kontrollert bak Inters målvakt Di Gennaro. Det skulle ikke ta lang tid før Inter slo tilbake. Etter et herlig fremspill av Daniel Bessa, varter Samuele Longo opp med en vending som lurer halve Milan-forsvaret, og får en enkel jobb med å overliste Milans sisteskanse. Resten av omgangen var preget av flere langskudd og svake avgjørelser i det offensive spillet, 1–1 til pause.

Inter virket sultne og spilte svært aggressivt etter sidebytte. Longo var flere ganger frempå, men det var kaptein Romanò som skulle sende Inter i ledelsen, på et godt innlegg fra Alborno. Etter halvspilt omgang får vi en svært dramatisk situasjon. Di Gennaro krasjer med en Milan-spiller på en dødball, og blir liggende i flere minutter før han blir kjørt vekk i ambulanse. Det rapporteres i dag om at han fått venstre kne ut av ledd.

Berg- og dalbane

Kun 10 minutter senere dukker Comi opp fra ingenting, og scorer på en godt timet heading, 2–2. Ungguttene virket slitne, og lite gikk Inters vei. Det dro seg nå mot ekstraomganger, i det som hadde utviklet seg til å bli et skikkelig dramatisk derby. Inter virket ikke å være ved sine fulle fem, og Milan tok ledelsen kun tre minutter ut i ekstraomgangen. Et imponerende langskudd, men totalt upresset av et slitent Inter. Nå var det vår tur! Kun fem minutter senere, på et herlig innlegg langs bakken, kommer dagens superspiller, Samuele Longo! Han sklir ballen inn i mål, og det står 3-3 på Stadio Pietro Barbetti i Gubbio.

Samuele Longo

Etter dette hadde begge lag enorme muligheter til å ta ledelsen, men først på overtid av siste ekstraomgang skulle det skje. Hvem andre enn Samuele Longo? Etter litt klabb og babb i feltet, får Longo ballen på helvolley. Han er ikke snau, og klinker ballen knallhardt midt i mål. Dagens tredje for den talentfulle unggutten! Like etter blåste dommeren av kampen, og Inter hadde – nok en gang – slått AC Milan, og skal spille finale mot Lazio.

Finalen i «Trofeo Giacinto Facchetti» spilles klokken 21.00 på lørdag. Cupen er selvsagt oppkalt etter Inter-legenden med samme navn.

Bilder: inter.it