Poengdeling på Renato Dall'Ara

Bologna tok imot regjerende mester Inter til kveldens kamp som fullførte den første serierunden i Serie A sesongen 2010/11.
Det var ventet at hjemmelaget ville legge seg bakpå og spille kompakt og med kløkt, samtidig som man kompletterte med Marco Di Vaio og Henry Gimenez når sjansen for kontringer bød seg. Primavera-trener Paolo Magnani, som har det midlertidige ansvaret etter at Franco Colomba fikk fyken lørdag, kunne ikke få en større utfordring i sin første kamp.
Inter på sin side var på jakt etter en god start og tre poeng mot laget som berget plassen med nød og neppe i forrige sesongs Serie A, samtidig som Rafael Benitez’ menn ville revansjere det skuffende 0-2-tapet mot Atletico Madrid i Den Europeiske Supercupen fredag.

Ugjennomtrengelig forsvarsmur på Dall’Ara

Dessverre var ikke starten på kampen noe særlig lovende, og man kunne tidlig konkludere med at oppgjøret bar preg av nervøsitet, ubesluttsomhet og liten angrepsvilje. Bologna var meget hissige på å komme oppi Inter-spillerne og tok enkelt ut løp bak backlinja. Inter fremstod som veldig fantasiløse og trillet ball i et labert tempo.
Nærmest som vanlig var Wesley Sneijder et hederlig unntak fra en ellers begredelig kamp. Nederlenderen var igjen den kreative og dominerende kraften for Inter. Dessverre var det lite, om noe, som stemte for hans angrepskolleger i Goran Pandev, Diego Milito og Samuel Eto’o. Og sett bort fra et par gode skuddmuligheter fra distanse signert Sneijder, hadde ikke Inter startet jakten på tre poeng i serieåpningen på noen god måte.

God Viviano

Etter en tafatt første omgang skrudde Inter opp intensiteten og dominerte andre omgangs første kvarter. Bologna-keeper Emiliano Viviano så ut til å feire sin første plass i Italias landslagstropp ved å redde gode forsøk fra Milito, Sneijder og Pandev.
Og da sistnevnte begynte å rynke på nesen banet Benitez vei for vidunderbarnet Coutinho, som fikk sin ligadebut for Inter.
Brasilianeren klarte dessverre ikke å sette sitt preg på kampen, men var til gjengjeld involvert i kampens aller største sjanse da han curlet inn en ball mot Samuel Eto’o, hvorpå kameruneren ble nektet scoring av hodet til keeper Viviano!
Med Vivianos storspill og Inters sjansesløsing, forsvant futten og intensiteten i gjestenes spill. Det var allikevel plass til en stor sjanse til før kampslutt, igjen ved Wesley Sneijder. En markkryper av en torpedo ble fyrt mot Bologna-målet og Viviano maktet ikke å holde ballen i fast grep, men var raskt på returen og kom Esteban Cambiasso i forkjøpet.

Diego Forlan på vei?

Da kveldens dommer Paolo Valeri blåste for siste gang runget jubelbrølene på Dall’Ara. 0-0 og ett poeng mot regjerende mester i ligaåpningen ble uten tvil sett på som en halv seier. Gjestene fra Milano har mye å jobbe med framover om ligagullet skal sikres for sjette sesong på rad.
Første mulighet til forbedring blir hjemmekampen mot Udinese lørdag 11. september. Og kanskje har Massimo Moratti gitt penger til disposisjon i jakten på en stor signering før mercatoen stenger? Det går hete rykter om Diego Forlan fra fredagens Supercup-mostander Atlético Madrid. Tiden vil vise. I mellomtiden er det tid for landskamper verden rundt.

Spillervurderinger

Julio Cesar 6,5 – Hadde ganske lite å gjøre, men kom i trøbbel da Lucio klarerte og han var på full fart ut. Helt greit gjennomført kamp.
Javier Zanetti 6,5 – Få offensive bidrag fra traktoren i kveld, men grei kontroll på sakene defensivt. Om det er Benitez som ikke slipper han fremover skal være usagt, men det var til tider farlig rolig på høyresiden.
Lucio 6,5 – Startet rustent, men viste fin fart mot unge Casarini. Var involvert i en stygg miskommunikasjon med Julio Cesar tidlig i kampen. Spilte seg opp, og det ble færre sjanser for Bologna etterhvert.
Walter Samuel 7 – Veggen var sitt sedvanlige jeg, og vant det meste av dueller. En av Inters bedre menn, men briljerte (i likhet med resten av laget) på ingen måte.
Cristian Chivu 6 – Ikke en veldig imponerende forestilling, men viser ihvertfall at han ikke er duellredd selv med kraniebrudd bak seg. Lite med fremover i likhet med motsatt side, og kan ikke være spesielt fornøyd med kvelden.
Esteban Cambiasso 7 – Gjorde som han pleier, og var et godt skjold foran fireren i et baktungt Inter. For det meste konstruktiv fremover også, men ingen stjernekveld for Cuchu.
McDonald Mariga 7,5 – Fikk sjansen til å vise seg i 90 minutter, og var mye involvert i det som skjedde på Dall’Ara. Defensivt meget bra, og stoppet flere kontringer fra Bologna. Offensivt til tider litt for ambisiøs, men var Inters beste sammen med Sneijder.
Wesley Sneijder 7,5 – Ser ut som han fortsatt er like het som i vår og sommer, men manglet de siste marginene i dag. Inters ubestridte kreative kraft på en kveld der det trengtes, men kunne fort pådratt seg sitt andre gule kort på en meget klar hands i andre omgang.
Goran Pandev 5,5 – Svak kamp av makedoneren, som virker å mangle den rette ballfølelsen. Pluss for å prøve mot backen sin, men lyktes med lite og ble byttet ut til fordel for Coutinho etter 60 minutter.
Samuel Eto’o 6 – Begynte fryktelig svakt, men var friskere etter hvert, og var involvert i en del av Inters farligheter i andre omgang. Somlet vekk en stor sjanse, og var ikke helt den skarpskytteren vi kjenner.
Diego Milito 6 – Virker langt igjen til toppformen for Prinsen, men var også med på notene og kom til muligheter. Fingerspissfølelsen er dog ikke på plass slik vi kjenner den, og han gikk målløs av banen til fordel for Biabiany etter 80 minutter.
Coutinho 6 – Ikke spesielt farlig da han kom inn for Pandev, og gjorde noen enkle feil. Evnet ikke å sette mer fart i laget, men tok noen gode initiativ.
Jonathan Biabiany – Var med i et kvarter, og knapt nok involvert i spillet.

Lagoppstillinger

Bologna

1 Viviano; 16 Esposito, 13 Partanova, 6 Britos, 19 Rubin; 32 Casarini, 26 Mudingayi, 12 Ekdal (7 Della Rocca 62), 8 Garics (77 Siligardi 90); 20 Gimenez (69 Meggiorini 68), 9 Di Vaio
Ubenyttede reserver: 22 Lupatelli, 18 Moras, 21 Cherubini, 35 Paponi

Inter

1 Julio Cesar; 4 Zanetti, 6 Lucio, 25 Samuel, 26 Chivu; 17 Mariga, 19 Cambiasso; 27 Pandev (29 Coutinho 61), 10 Sneijder, 9 Eto’o; 22 Milito (88 Biabiany 81)
Ubenyttede reserver: 12 Castellazzi, 2 Cordoba, 5 Stankovic, 23 Materazzi, 39 Santon
Bilde: inter.it