Plan for Sanchez-finansiering?

Alexis Sanchez mot Genoa

Med en sterk fjorårssesong og til dels sensasjonelt spill denne sesongen har Alexis Sanchez vekket interesse både i Serie A og resten av Europas store ligaer. Sebrastripene fra Udine er dog veteraner i spillersalg, og vil ikke la Sanchez slippe til noe under markedspris. I tøffe økonomiske tider søker dermed Inter å finansiere overgangen ved spillersalg og et mulig bytte.

Milito og Maicon ut?

Diego Milito har satt store spor i klubbhistorien med sin strålende sesong under José Mourinho, og seiersmål både i Serie A, cup og Champions League. Denne sesongen har vært mye tyngre, og preget av skader har Prinsen bare scoret fem mål. Football Italia skriver at Genoa-president Enrico Preziosi gjerne vil ha Milito tilbake, men ikke nødvendigvis i sommer. Da må man isåfall ut på markedet, og det er ventet at Milito kan få 10 millioner euro inn i klubbkassen ved salg.

På samme måte har Maicon hatt en negativ kurve siden sommeren, og er det andre naturlige salgsobjektet om man skal gå for Sanchez. Etter å ha vært knyttet til Real Madrid sommeren 2010 for så mye som 28 millioner euro, blir prislappen nå oppgitt til rundt 15 millioner euro for 29-åringen. Den italienske avisen Leggo nevner også muligheten for å inkludere utlånte Davide Santon i en bytteavtale som skal friste Pozzo-familien på Friuli til å la Sanchez gå.

Det er uansett klart at Inters tid som storkarer i pengebruk går mot slutten, med Financial Fair Play rett rundt hjørnet er Marco Branca og Massimo Moratti under press for å minimere nettosummen etter overgangsvinduet i sommer. Med salg av to populære, men tidvis underpresterende, spillere kan et stjerneskudd som Sanchez hentes til Nerazzurri uten å tape penger.

Kilde: football-italia.net
Bilde: Claudio Villa, zimbio.com