Plan for Sanchez-finansiering?

28. april 2011

Alexis Sanchez mot Genoa

Med en sterk fjorårssesong og til dels sensasjonelt spill denne sesongen har Alexis Sanchez vekket interesse både i Serie A og resten av Europas store ligaer. Sebrastripene fra Udine er dog veteraner i spillersalg, og vil ikke la Sanchez slippe til noe under markedspris. I tøffe økonomiske tider søker dermed Inter å finansiere overgangen ved spillersalg og et mulig bytte.

Milito og Maicon ut?

Diego Milito har satt store spor i klubbhistorien med sin strålende sesong under José Mourinho, og seiersmål både i Serie A, cup og Champions League. Denne sesongen har vært mye tyngre, og preget av skader har Prinsen bare scoret fem mål. Football Italia skriver at Genoa-president Enrico Preziosi gjerne vil ha Milito tilbake, men ikke nødvendigvis i sommer. Da må man isåfall ut på markedet, og det er ventet at Milito kan få 10 millioner euro inn i klubbkassen ved salg.

På samme måte har Maicon hatt en negativ kurve siden sommeren, og er det andre naturlige salgsobjektet om man skal gå for Sanchez. Etter å ha vært knyttet til Real Madrid sommeren 2010 for så mye som 28 millioner euro, blir prislappen nå oppgitt til rundt 15 millioner euro for 29-åringen. Den italienske avisen Leggo nevner også muligheten for å inkludere utlånte Davide Santon i en bytteavtale som skal friste Pozzo-familien på Friuli til å la Sanchez gå.

Det er uansett klart at Inters tid som storkarer i pengebruk går mot slutten, med Financial Fair Play rett rundt hjørnet er Marco Branca og Massimo Moratti under press for å minimere nettosummen etter overgangsvinduet i sommer. Med salg av to populære, men tidvis underpresterende, spillere kan et stjerneskudd som Sanchez hentes til Nerazzurri uten å tape penger.

Kilde: football-italia.net
Bilde: Claudio Villa, zimbio.com

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.