Pinzi vil ikke ha oriundi

Giampiero Pinzi og Luca Castellazzi

Inters midtbanestjerne Thiago Motta fikk onsdag kveld sin landslagsdebut for Gli Azzurri, etter at saken hans hadde blitt behandlet hos de høyeste instanser i FIFA. Motta er født i Brasil, men har også slektsaner fra støvellandet, og har kunnet velge hvilket land han vil spille A-landskamper for. Det samme gjelder spillere som opprinnelig brasilianske Amauri, argentinske Cristian Ledesma og amerikanske Giuseppe Rossi.

Pinzi er derimot kritisk til denne «importen» av landslagsspillere, og synes ikke italienerne bør la ikke-italienskfødte spillere slippe til i den asurblå trøya:

Thiago Motta er en god spiller, det vet vi alle. Men et landslag som Italia, som har vunnet VM fire ganger, trenger ikke å lage plass til oriundi. Jeg ville ikke engang tatt ut Messi. Vi trenger ikke ekstra hjelp. Jeg forstår ikke hvordan man kan si nei til Antonio Di Natale, da han er den beste italienske spissen.

33-årige Di Natale ble suveren toppscorer i Serie A i fjor, og har vitterlig fått sine sjanser på landslaget. Han var derimot ikke i troppen til Tyskland-kampen tidligere i uken, da landslagssjef Prandelli hadde kalt inn Borriello, Cassano, Matri, Rossi og vår egen nye stjerne Giampaolo Pazzini.

Kilder: football-italia.net, sport.repubblica.it
Bilde: Claudio Villa, zimbio.com