Pazza Inter Amala!

München-feiring

Unike Inter

Eto’o, Sneijder og Pandev scoret Inters tre mål. De var alle viktige i trippelsesongen i fjor, var også med i München i går og avgjorde en utrolig spennende kamp mot Bayern München på Allianz Arena. Dette er en seier for et lag som mistet en stor helt og viktig spiller i form av Zanetti rett før kampstart og en uheldig glipp av Julio Cesar som tillot Gomez til å utligne Eto’os tidlige scoring. Men viktigst av alt: Denne suksessen kan fort vise seg å være vendepunktet, akkurat som på samme tidspunkt i fjor mot Chelsea.

Bare ved én tidligere anledning, i 1996, har et lag som tapte første kamp hjemme, kvalifisert seg til neste runde i den gjeve turneringen Champions League. Det var nettopp van Gaals Ajax, som scoret tre mål i Athen mot Panathinaikos. Men denne gangen måtte van Gaal dra hjem med en lærepenge, spesielt i form av karakter, av Nerazzurri. For la oss innse det: Etter 45 minutter var Inter i uorden, og mer enn det. Etter Müllers mål kunne ingen forestille seg at Sneijder, som ikke var mye tilstede i første omgang, og Pandev kunne snu situasjonen på hodet og redde italiensk fotball fra å være helt ute av CL, etter at Roma og Milan feilet.

En del overraskelser

Uten Zanetti ble Motta plassert ved siden av Cambiasso. Men den virkelig store nyheten var posisjonen til Sneijder, som var på venstrekant, med Pandev på høyre og Stankovic i midten, for å danne en trio bak Eto’o som fungerte som alenespiss. Helt i begynnelsen startet Inter med å straffe et Bayern-lag som var uoppmerksomme, med at Pandev laget en god pasning for en umarkert Eto’o som satte inn 1-0. Det var hans åttende mål i Champions League på like mange kamper. Målet ble dog nullet ut etter at Julio Cesar var uheldig, og nærmest ga utligningen til Bayern München. Men Inter var nødt til å glemme fort, det gjorde de og begynte å spille igjen. Inters frustrasjon økte, til dels fordi Pandev, Stankovic og Sneijder sjelden orket å komme tilbake for å forsvare, som etterlot bare Motta og Cambiasso igjen mot det gode offensive spillet til motstanderlaget.

Det virket som en tapt krig etter Müllers lobb, som førte til 2-1. Det virket over på grunn av det ikke kom noen reaksjon og de første 45 minuttene endte med sju skudd mot ett i favør Bayern. I andre omgang derimot fant Inter mot, takket være Sneijders returnering til midten, supplert med Stankovic som da ble erstattet av Coutinho. Det er ingen tilfeldighet at Sneijder skaffet et mål fra utsiden av straffefeltet. Det var et signal for et comeback, og til slutt fant Eto’o Pandev, som satte inn vinnermålet.

Bayern München må ta på seg en del av skylden for at Inter gikk videre, og ikke de selv, etter at de hadde ledet både i Milano og i Munchen. De gjorde flere feil, og for Van Gaals lag startet alt å gå galt etter at Robben ble byttet ut med skade. Og mesterne av selvmord begynte å bli redde, og de klarte ikke å holde på ball. Bortsett fra et skudd fra Gomez, fortsatte ikke Bayern å presse på, mens de ga Eto’o & co masse rom. Han og hans lagkamerater ble invitert til å slå og senke vertene. Fordi de er mesterne av Europa atter en gang. I München som i Madrid. Eventyret i Champions League fortsetter for Inter. Og det beste er, som i fjor, det er nå det begynner.