På tide å snu trenden

Man har hatt mye skader i det siste, men det kan ikke bli en unnskyldning for dagens kamp. Diego Milito er tilbake, og starter trolig. Inter har vunnet alle kampene i år han har scoret i. Da er det bare å krysse fingrene. På den andre siden er Fredy Guarin og Cristian Chivu ute med suspensjon fra forrige kamp – som nødvendigvis ikke er så galt. Med Samuel ute, tvinges vi nesten til å stille med fire mann i forsvar, som kan være med å snu pilen.

intchi

På de siste seks kampene har Inter spilt tre uavgjort, tapt to og vunnet én. Chievo er hakket bedre med to seire, én uavgjort og tre tap. Men Inter har vunnet seks strake hjemmekamper mot Chievo, og har holdt nullen i fire av dem. Attpåtil er Inter – tro det eller ei – ubeseiret de siste ni hjemmekampene i Serie A. Det burde heller ikke stå på motivasjon, da det i skrivende stund ser ut til at ingen av Lazio, Milan, Fiorentina, Napoli eller Roma får full pott. Med andre ord vil vi klatre opp til ett fattig poeng bak Lazio og Champions League-plass med seier i dag.

Når det kommer til dagens oppstilling, er Handanovic bankers i mål. Firemannsforsvar ser ut til å bety startplass for Zanetti, Ranocchia, Juan Jesus og Nagatomo. På midtbanen får trolig to nyinnkjøp sjansen, i form av Kuzmanovic og Kovacic, i lag med Esteban Cambiasso. Som allerede nevnt er Milito tilbake fra skade, det er usikkert om Stramaccioni risikerer han med engang, men han danner trolig tridente med Palacio og Cassano på topp.

Fakta og statistikker

  • Inter møter Chievo på Giuseppe Meazza for ellevte gang. Statistikken er sju seire, to uavgjort og ett tap.
  • Inter har ikke tapt hjemme siden 23. september, da Siena vant 2-0. Siden den gang har Inter ni seire og fire uavgjort. Stramaccionis menn har scoret i alle kampene, 25 totalt. Likevel er det et godt stykke fra rekorden fra 2008 til 2010, hvor vi klarte 53 kamper.
  • Chievo har ikke scoret mot Inter siden 21. november 2010. Chievo har ikke scoret mot Inter på 368 minutter i dette øyeblikk.
  • Dagens kamp er første oppgjør mellom Andrea Stramaccioni og Eugenio Corini.

Inters kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Belec, 30 Carrizo

Forsvar: 6 Silvestre, 7 Schelotto, 23 Ranocchia, 31 Pereira, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan, 55 Nagatomo

Midtbane: 4 Zanetti, 5 Stankovic, 10 Kovacic, 11 Alvarez, 17 Kuzmanovic, 19 Cambiasso, 21 Gargano

Angrep: 8 Palacio, 18 Rocchi, 22 Milito, 99 Cassano

Castellazzi, Chivu, Mudingayi er skadet, mens Chivu og Guarin er suspendert. Nyinnkjøpte Carrizo, keeper fra Lazio er med. Inter har også kjøpt 1993-modell Diego Laxalt, som i dag vil være på tribunen. Han har nettopp fått fikset passet sitt, og blir derfor ikke å finne i Inter før sommeren.

Trolig lagoppstiling

Handanovic
J.Zanetti – Ranocchia – Juan Jesus – Nagatomo
Cambiasso – Kuzmanovic – Kovacic
Palacio – Milito – Palacio

Kilde og bilde: inter.it