Oppskriftsmessig seier mot Pescara

Rodrigo Palacio

Pescara er et lag som undervurderes av mange. Delfinene slo blant annet Fiorentina på egen murblokk i Firenze. Spillere som Vladimir Weiss og Mattia Perin er ettertraktede talenter, og kan plutselig finne på å gjøre det helt uventede. En vanskelig motstander. Inter har på sin side hatt store skadeproblemer denne uken, noe som førte til at Stramaccioni måtte grave dypt i spillerstallen. Trenerteamet måtte tørke støv av Cristian Chivu, som enda ikke hadde fått spilt en kamp denne sesongen. Men aldri så dumt at det ikke er godt for noe! 94-modellen Marco Benassi fikk sin seriedebut, noe han gjorde svært godt. 18-åringen er kun én av flere unggutter Stramaccioni tidligere har trent i primaveralaget, og som han derfor har god kjennskap til.

Inter kontrollerte første omgang, og fikk en velfortjent ledelse etter 31 minutter. Rodrigo Palacio får ballen utenfor feltet, og drar av forsvareren med en elegant vending. Palacio klarte å overliste keepertalentet Mattia Perin, og Inter ledet fortjent. Benassi var også frempå, og forsøkte seg på noen ufarlige skudd. Inter avfyrte totalt 17 skudd, og da kan jeg legge til at Fredy Guarin stod for under 25 prosent av dem. Colombianeren har delvis lagt ifra seg den dårlige vanen, og har totalt sett blitt en mye bedre spiller den siste tiden. Han representerer en fysisk og hurtig fotball, og bidrar stort både defensivt og offensivt. Guarin er en spiller full av kvalitet, og fikk et velfortjent mål. Palacio var i storform, får ballen innenfor 16-meteren. En enkel skuddfinte lurer hele Pescara-forsvaret, og målet står nærmest åpent for Fredy Guarin, som enkelt legger på til 2-0. En mye utskjelt Jonathan fikk ikke lenge etter en megasjanse til å putte 3-0, men legger en grusom pasning og angrepet ebber ut i ingenting. Dagens mest imponerende var i mine øyne Cambiasso, Benassi og Palacio.

Inter ligger nå på tredjeplass bak Juventus og Lazio, men med én kamp mer spilt enn Napoli og Fiorentina som begge har mulighet til å ta tilbake plassen.

Kampfakta

Inter 2-0 Pescara (Pause: 1-0)

Inter: 1 Handanovic; 6 Silvestre, 19 Cambiasso, 26 Chivu; 42 Jonathan, 4 Zanetti, 24 Benassi, 31 Pereira; 14 Guarin (Mudingayi 78); 8 Palacio (Milito 87), 99 Cassano (Rocchi 68)

Pescara: 77 Perin; 14 Balzano, 88 Terlizzi, 5 Capuano, 11 Modesto; 20 Nielsen (Cascione 64), 18 Colucci, 8 Bjarnason; 17 Weiss (Caprari 82); 10 Celik (Abbruscato 77), 80 Jonathas

Målscorere: Palacio 30, Guarin 54

Dommer: Domenico Celi (Bari)

Gule kort: Palacio 46, Benassi 56, Celik 69

Tilskuertall: 39,118