Oppskriftsmessig i Napoli

Som alle vet gikk Inter også til denne kampen med et utall skader, og når angrepsrekken består av ving Ricky Alvarez og midtbanespiller Fredy Guarin har det nådd parodiske høyder. Da var det ingen trøst å få på San Paolo, der Edinson Cavani fortsatte sin ferd mot den absolutte verdenstoppen, og satte inn 1–0 etter bare tre minutters spill. Nå er ikke spill mot tremannsforsvaret til Inter med Chivu som en av disse en helt riktig målestokk på dette nivået, men Napolis spiss er altså nå oppe i 26 Serie A-mål denne sesongen.

Ricky Alvarez

Likevel skulle det utradisjonelle angrepet til Inter slå tilbake ganske kjapt. Da Ricky Alvarez ble spilt gjennom på kontring og felt av en klønete Zuniga, fikk han til alt overmål lov til å skyte straffen selv. Det gikk såvidt bra, og lagene var like langt halvveis i første omgang. Dette var for øvrig Inter første tildelte straffe på seks måneder. På andre siden var det også mulighet for å blåse med fløyten, og det benyttet dommer Giannoccaro seg av ganske kjapt. Jonathan løp ned Zuniga på tur i motsatt i 16-meter, og Cavani ekspederte såklart straffesparket greit.

Stramaccionis gutter var aldri helt ute av kampen, men da Cavani satte sitt tredje 12 minutter før slutt føltes det ikke akkurat som et ran. Napoli ville gjerne ha den direkte Champions League-plassen, og ser nå ut til å sikre den med god margin foran Milan. Med tapet i kveld er Inter nede på 8. plass før hjemmemøtet med Lazio onsdag kveld. Det er fem poeng opp til Europa League, og alt annet enn seier mot våre lyseblå venner betyr nok null Europacup neste sesong.