Oppskriftmessig trepoenger

I fjorårets Champions League-kamp mot Lille startet vi med et lag med en gjennomsnittsalder på nærmere 32 år. I dag var den rundt 25, noe som vil si at alderen er senket med omtrent 7 år. Stramaccioni selv påpeker at vi spilte med fem spillere under 21 år i dag, og følger opp med å si at det er et signal på vårt prosjekt. Og opp i alt dette, var våre tre målscorere 19, 20 og 21 år. Dette må sies å være gledelige nyheter.

Selv med sju spillere byttet fra suksesskampen mot Fiorentina og med et sterkt B-preget Inter-lag, gikk laget ut i hundre. Man spilte flytende og med fine kombinasjoner. Stramaccioni har ofte bemerket at laget ikke er helt samkjørt, og mye kan og skal forbedres, men etter dagens kamp sier han at han så de bevisene han har lett etter. For selv om sju spillere var skiftet ut fra forrige kamp, beholdt laget likevel sin identitet.

Joel Obi

Allerede etter ti korte minutter kunne Coutinho på en angivelig lett måte flikke inn ledelsen med hælen etter Inters oppspill på Neftcis venstreside. Den elegante måten å avslutte en sjanse på, var bare forsmaken for hvilke muskler Stramaccionis menn skulle vise utover i førsteomgang. Og da spesielt Coutinho, som spilte en stor kamp. Ikke lenge etter målet, ble han trolig snytt for straffe etter et forspill av den nydelige sorten.

Knappe 20 minutter kom Inter frampå igjen. Coutinho flikker Guarin fint igjennom, som timer et perfekt innlegg til gullkalven Joel Obi, som etter et altfor langt skadeavbrekk fikk en enkel oppgave med å sette inn dagens andre mål. Flere ble minnet på Obafemi Martin, også et produkt av Inters juniorvirksomhet, da Joel Obi feiret sitt mål på en nærmest identisk måte. Hans flerfoldige sirkler i luften må sies å være en fin måte å feire Inters 500. mål i Europa.

Før Inter fikk ta en velfortjent pause, vartet Guarin og Livaja opp med spill som resulterte i en overlegen 3-0-ledelse. En noe heldig refleksjon fra en Neftci-spiller, endte til slutt opp på pannebrassen til 19-årige Livaja. Sistnevnte hadde ingen problemer med å sette ballen i nota, og dermed var hans andre mål på to kamper for A-laget et faktum.

Transportetappe siste 45

Philippe Coutinho

Etter en komfortabel førsteomgang, og med et viktig derby om bare få dager, var det ikke mye som skulle til for å forutse at Inter kom til å prøve å slakke ned tempoet i andreomgang for å spare spillere og bein. Det gjorde man, selv om det til tider ble for slapt – noe som også resulterte i scoring for hjemmelaget. Det målet betydde også at Inter slapp inn sitt første bortemål i år, etter over 500 minutter med ingen scoringer imot. Resten av omgangen gikk relativt tregt for seg, og gikk ut på diverse forsøk. Blant annet fikk 94-modell Luca Garritano, et av de mest lovende talentene i årets Primavera-lag som flere kommer til å få øynene opp for i årene som kommer, sin offisielle debut.

Dagens seier betyr seks strake seire på bortekamper, samt tredje seieren på rad. På bortebane har man scoret 15 mål og sluppet inn ett fattig mål. Man ser tydeligere og tydeligere for hver kamp at Stramaccioni får satt sitt lag. Man er i ferd med å finne riktig balanse med spillerne han har til disposisjon, og Strama er ikke redd for å ta avgjørelser som kan skape kontroverser. Det betalte seg i dag. Nå får han bare én dag hjemme i Milano til å forberede laget før kampen mot AC Milan søndag kveld.

Kampfakta

Neftchi 1-3 Inter (Pause: 0-3)

Målscorere: Coutinho 10, Obi 30, Livaja 42, Canales 53

Neftchi PFK: 30 Stamenkovic; 22 Shukurov, 32 Yunuszade, 5 Mitreski, 16 Bertucci; 15 Ramos, 6 Sadygov; 10 Wobay, 9 Valencio; 21 Nurahmadov (Seyidov 46), 11 Canales

Inter: 1 Handanovic; 6 Silvestre, 19 Cambiasso, 40 Juan Jesus; 42 Jonathan, 14 Guarin (Gargano 82), 16 Mudingayi, 20 Obi (Ranocchia 64), 31 Pereira; 7 Coutinho (Garritano 75); 88 Livaja

Dommer: Kevin Blom

Gule kort: Obi 24, Ranocchia 73, Pereira 84, Jonathan 88

Bilder: inter.it