Oppkvikker fra Atalanta

Etter ti strake kamper i favør Inter, deriblant utrolige sterke seire mot Juventus, Milan og Fiorentina, var det mange som ventet på den ellevte mot Atalanta. Men fraværet av Andrea Ranocchia og Walter Samuel skulle vise seg å være mer avgjørende enn hva vi hadde tenkt oss i forkant. Et forsvar uten en tydelig leder ispedd en uhyggelig dommerfeil snudde kampen Atalantas vei.

Kampen begynte jevnt, men Atalanta skulle fort få uttelling. Allerede før ti minutter var spilt, kom Bonaventura på et sugende løp, før han satt ballen kontant i mål fra et solid hodestøt. Han fikk gå helt alene, markeringene sviktet og Handanovic var sjanseløs. Resten av omgangen var også jevnspilt, hvor Inter flere ganger hadde sjanser til å utligne.

Guarin har flere ganger vist fram en håpløs skuddfot, men fikk brukt den på en fornuftig måte i Derby d’Italia. En fornuftig måte brukte han den også i går. På et skudd ikke langt utenfor boksen tok han fart, og smelte kula i vei i en fart på godt over 120 km/t. Gleden skulle dog ikke vare lenge. Argentinske Maxi Moralez assisterte German Denis som fikk en lett jobb å score, etter atter en svikt fra forsvaret.

Senere var det ikke spillerne som sviktet, men kampens dommer. Etter en straffe av den veldig billige sorten, sendte Denis Handanovic feil vei, og det stod 3-1 etter før 70 minutter var spilt.

Stramaccioni sparte ikke på kruttet, og sendte inn Ricky Alvarez og Marko Livaja i jakten på opplæring. En redusering skulle komme fra Rodrigo Palacio, men der stoppet det også. Det endte 3-2, og Inter feilet i å vinne på første gang på 10 kamper.

Et skadeutsatt Inter

Før kampen var Wesley Sneijder, Philippe Coutinho, Joel Obi, Gaby Mudingayi, McDonald Mariga, Cristian Chivu og Dejan Stankovic allerede skadet. I etterkant har også Fredy Guarin skadet seg, og blir ute i omtrent tre uker. Mariga spilte 45 minutter for Primavera nylig, og kan forventes tilbake snart. Av de øvrige skal også Coutinho, Ranocchia og Joel Obi ikke være så altfor langt unna å være tilgjengelig igjen. Likevel har vi en skadekrise, og vi får det tøft med å takle kampene framover.