Oppdatering på mercatofronten

Massimo Moratti

Gazzetta dello Sport skriver at Inter er enige med Parma om 12 millioner euro for halve Giovinco (Hele Parmas del). Problemet er at Juventus ikke vil gi slipp på han. De skriver også at Donadoni, Parmas trener, har sansen for Crisetig, Jonathan, Mariga og Juan Jesus. Førstnevnte ser ut til å dra til Parma uansett for å skaffe seg erfaring, tillit og spilletid på øverste nivå.

Det har vært lite av store kjøp for Inter de siste årene, men nå forteller Sky at Inter faktisk er ute etter en. Drømmen er Lucas, som Stramaccioni dro på Argentina-Brasil-kampen for å følge. Etter der vil man ha nevnte Giovinco. Det tredje alternativet skal være Alejandro «Papu» Gomez. Et siste navn, som Sky ikke snakket om, er det russiske stortalentet Alan Dzagoev. Inter har sendt ut representanter til dagens kamp mellom Polen og Russland for å følge han på nært hold. Hans kontrakt går ut neste år, og det forventes at han kan hentes for en sum mellom 10 og 15 millioner euro.

Det har vært en lang saga med mye motsigelser, men nå ser det ut som at Cristian Chivu skriver under på ny kontrakt. To år med €2.5 millioner i året, og Sky skriver at Stramaccioni vil bruke han som midtstopper i sitt nye prosjekt. Rumeneren er en spiller som har blitt hetset og nærmest hatet til tider, men fornyelsen lager mening da Cordoba allerede har forsvunnet og Lucio gjør det samme med stor sannsynlighet. En for stor utskiftning kan skape ubalanse, og det er også tvilsomt at en eventuell erstatter med tilsvarende kvaliteter ville kostet såpass lite som rundt 5 millioner for to år (Overgangssum og lønn inkludert).

Med flere midtstoppere ut, ryktes det flere inn. Et navn er Alexis Rolin fra Nacional i Uruguay. Hans agent uttaler at flere italienske klubber er interesserte, deriblant Inter, men at det ikke har forekommet noe konkret per dags dato. Han sier også at en budkrig kan føre prisen til rundt 10 millioner.

Den beinharde midtstopperen Lucio har gjort en manns arbeid siden han kom til Inter, men nå bekrefter hans agent at spilleren er lysten på nye eventyr, til tross for «noen fantastiske år i Inter». Hans agent bekrefter i samme slengen at Moratti & co har gitt sitt samtykke.

I samme stund som Lucio ser ut til å dra, ser det ut som en ny søramerikaner kommer inn. Nemlig 27-årige Matias Silvestre fra Palermo. Midtstopperen har levert noen solide prestasjoner de siste årene, og det har fattet Stramaccionis interesse. La Gazzetta dello Sport rapporterer om et stort økonomisk gap mellom de to aktuelle klubbene, og at de snart vil møtes igjen for å redusere gapet og komme til enighet. Di Marzio, som jobber for Sky, sier at Inter vil by halve Viviano pluss 4 millioner for spilleren (Palermo har derimot uttrykt ønske om å satse på Ujkani, og det er tvilsomt at man godtar budet). Samme mann sier for øvrig også at Handanovic nærmer seg Inter. Han vil til en storklubb, og Udinese skal ha innsett det.

Maicon er en spiller det også har blitt snakket mye om. Aldrende spiller med høy lønning gjør at han er mindre attraktiv for Inter å beholde – kvaliteten til tross. Om han skulle finne på å dra, vil man reintegrere Jonathan og hente inn franskmannen Mathieu Debuchy, som Inter møtte i gruppespillet i Champions League. Han er en anvendelig spiller som det visstnok skal være aktuelt å spille med på høyreback, midtbane eller på vingen. Prisen skal være 8-9 millioner, noe som er akkurat det samme man planlegger å selge Maicon for.

Mattia Destro er en spiller det har blitt snakket mye om allerede, som den første U21-spilleren til å score 12 mål i Serie A siden Roberto Bettega gjorde det samme i 1970/71, og nå forteller Sky at Inter nærmer seg spilleren. Juventus er fortsatt med i løpet, men ser ut til å slakket litt ned og heller satser på Gabbiadini.

Hva skjer med Primavera-guttene?

Etter en hard, tøff og vanskelig sesong for A-laget, har Primavera-laget strålt som aldri før. Nylig ble de mestre i Italia, og spørsmålet om hvor de havner neste år har allerede prøvd å blitt besvart på av Gazzetta dello Sport og Corriere dello Sport:

Primavera

  • Samuele Longo: Gazzetta skriver at han er deleid med Genoa og kan bli brukt i en Destro-handel. Piero Ausilio, Inters sportsdirektør, sier derimot at Longo «blir stor. Vi kommer ikke til å gi fra oss vår halvdel, og Genoa vet det.» Dermed ser det ut som Corriere treffer bedre i sin analyse, hvor de skriver at han vil være i Genoa i år, før han kjøpes løs av Inter neste år.
  • Alfred Duncan: Der virker de to avisene temmelig enige som sier at han vil bli tatt opp i A-laget, men Gazzetta skriver at han kan bli brukt i en Ramirez-handel, mens Corriere skriver at han vil bli i Inter og lære mye av Cambiasso og Guarin.
  • Marko Livaja: Corriere dello Sport skriver at han er aktuell for Serie A-spill, trolig utlån.
  • Lorenzo Crisetig: Begge avisene skriver at han er deleid med Parma, men Gazzetta tror han vil spille i Serie B neste år, mens Corriere tror han vil figurere i Parma i Serie A.
  • Marek Kysela: Corriere dello Sport skriver at han kommer til å bli hos Primavera-laget, og bytte mellom dem og A-laget.
  • Ibrahima M’Baye: Født i 1994 og en av de yngste på Primavera-laget. Gazzetta dello Sport skriver at «framtiden på høyre er hans», og at han kan bli en del av A-laget. Corriere dello Sport er enige, som skriver at han vil bli tatt opp i A-laget. De skriver videre at Real Madrid er interessert (Jose Mourinho var for øvrig mannen som oppdaget han og hentet han til Inter), men at Stramaccioni nekter å gi slipp på han.
  • Andrea Romano: Her er de også ganske enige, da de sier han kommer til å lånes ut. Genoa, Juve Stabia og Hellas Verona er aktuelle klubber.
  • Daniel Bessa: Denne spilleren blir av mange regnet som det største talentet. Det er derfor man med stor sorg mottar nyheten om at han kan være ute i så lenge som fem måneder… Gazzetta dello Sport skriver at Inter planlegger å ha han hos førstelaget før man bestemmer hvor han skal dra – trolig til Serie B.

Kilder: Fcinternews.it, Gazzetta dello Sport, Sky, Corriere dello Sport