Offisielt: Mario Balotelli til Manchester City

Mario Balotelli

Fredag ettermiddag kunne begge klubbene bekrefte overgangen for den 20 år gamle angriperen, men som ofte ellers er overgangssummen ikke offentliggjort. Den spekuleres likevel å ligge rundt 30 millioner euro, og at Balotelli kommer til å tjene rundt 3,5 millioner euro i året.

Balotelli la ut et åpent brev på sin egen hjemmeside da overgangen var fullført, der han takket både klubben, president Moratti og noen av Inter-tilhengerne:

Jeg synes det er synd å forlate Inter og Italia, jeg ville foretrukket å fortsette karrieren i mitt hjemland. Jeg går dit jeg tror det er plass til meg: Jeg trenger å spille, gjøre feil, lære av feilene og spille igjen. (…) Jeg vil også takke president Moratti, laget som jeg har delt så mange seire med, de tilhengerne som har støttet meg, gruppen rundt meg, og mine venner.

Mario debuterte for Inter allerede i 2007, som 17-åring. Han har fått med seg 59 kamper for klubben, og scoret 20 mål. Inter-karrieren har i tillegg hatt en mengde kontroverser, og Balotelli har vært offer for flere episoder med rasistiske tilrop fra tribuner i Serie A. Tidligere denne uken fikk unggutten også sin første A-landskamp for Italia, etter 16 kamper for alderbestemte landslag.

Kilder: inter.it, mcfc.co.uk, gazzetta.it