Nytt Bologna-mareritt

Fjorårets kamp mot Bologna på Giuseppe Meazza var et av de laveste punktene i den stort sett svake sesongen 2011/12. Så mye bedre blir det heller ikke denne sesongen, Stefano Piolis Bologna var klart best i Inters jubileumskamp, og vant 1–0 uten å slippe Inter til altfor mange store sjanser.

Javier Zanetti

Rett fra avspark tok Bologna kommando, og skapte to store muligheter før tre minutter var spilt. Reservekeeper Carrizo så langt fra stødig ut, nervøsiteten eller kanskje selvtilliten manglet i det hele tatt blant mange av de blåsvarte. For i første omgang ble det skapt minimalt av hjemmelaget. En ufarlig Palacio-heading etter 18 minutter var det første livstegnet fra Nerazzurri, vi måtte sogar vente 33 minutter på den første avslutningen på mål. En omgang så langt under pari at det var uvirkelig å tenke på at vi faktisk spiller om kvalifisering til spill i Europa.

Matchvinner Gilardino

Da var det bare som forventet at intensiteten ble en helt annen fra avspark i andre omgang, men heller ikke denne vesle spurten varte lenger enn noen minutter. Noen hjørnespark rikere og Cassano og Kovacic innpå gjorde ikke den store forskjellen. Den gjorde imidlertid Alberto Gilardino, som ble spilt gjennom uten press på ballfører, og fant nettet bak Carrizo etter 57 minutter. Ringreven var muligens offside, men avgjørelsen var såpass marginal at det ikke er verdt å snakke om på en kveld der Inter var klart underlegne.

Rodrigo Palacio og Rene Krhin

De få tilløpene til godt spill og sjanser som vi så de første minuttene av andre omgang forsvant etterhvert helt, og det var ikke noe som helst lys i enden av tunnelen utover i andre omgang. Ikke før på overtid ble det skapt noen muligheter, men også disse tok Curci i Bologna-buret seg greit av. En bekymret Massimo Moratti forlot sin plass der han hadde overværet kampen sammen med Milly og Angelomario, spørsmålet er nå hvor trygt Stramaccioni sitter hvis ingen av målsetningene blir nådd og spillet ser så bedrøvelig ut som denne søndagskvelden.

Neste utfordring kommer allerede på torsdag mot Tottenham, da har Inter 0–3 å ta igjen fra bortekampen. Æren kan være det eneste vi spiller for i den kampen, men da må det uansett fyres på mange flere sylindre enn i kveld. Det er aldeles lite positivt som sitter igjen etter kampen, men Mateo Kovacic gjorde en viss lykke som skapende kraft etter sitt innhopp, og Javier Zanetti jubilerte med sin kamp nummer 600 i Serie A. Lagkameratene burde gitt ham en bedre feiring, for nå begynner det virkelig å spøke for Inters tabellplassering. Den nåværende femteplassen gir Europa League-spill neste sesong, mens det er fire poeng opp til Milan på tredje og bare to og tre poeng til henholdsvis Fiorentina og Roma som jakter bak.