Nye investorer ankommer!

Moratti og investorene

Tidligere i dag skrev vi at et møte ville bli holdt mellom kineserne og Inter. Nå kommer meldingene at de har kjøpt 30 prosent av Inter for 150 millioner euro, og blir dermed de nest største aksjeholderne i klubben. Sky, på sin side, opererer med i alle fall over 20% (i og med Marco Tronchetta Provera tidligere var nest størst med 20%) og rundt 200 millioner euro til klubben. Moratti-familien vil dog fortsatt beholde kontrollen over klubben, men med såpass mye penger investert, skal man ikke se bort ifra at mennene og kvinnene fra CRCC vil ha noe å si også.

Samtidig sier Inter i en offisiell pressemelding at partene har inngått en felles avtale om å få ferdig en ny stadion innen 2017. Men med det skal man ikke utelukke at den står ferdig ved en tidligere dato, da Massimo Moratti selv har vært ute og uttalt at det vil ta tre til fem år.

For å forsikre seg om at de nye investorene er godt representert i klubben, kommer Kamchi Li, Kenneth Huang og Fabrizio Rindi alle til å bli en del av styret fra og med oktober. I den samme pressemeldingen skriver Inter at man ønsker dem velkommen og er stolt over å kunne gi en start til denne nye fasen i klubben, som er siktet på å øke tilstedeværelsen i det asiatiske markedet for igjen å kunne ha sterkere ressurser til dens framtidige internasjonale utvikling og vinnerperspektiver.

Dette vil bety enormt for klubben FC Internazionale Milano. Dette er starten på en ny historie og forhåpentligvis en ny æra. Denne dagen kommer til å skrives ned i bøkene. Dette kan bli et vendepunkt for klubben på så mange måter.

Vi fryder oss. Forza Inter!

Kilde og bilde: inter.it