Nok en seier over Milan

Curva Nord

Kampen startet med et brak. Inter får et frispark like utenfor 16-meteren, noe Milan-trener Allegri hadde svært mye imot. Etter litt diskusjon med dommeren får Cambiasso ta frisparket. Argentineren skrur den ned på bakre stolpe. Der er landsmann Walter Samuel overlegen i luften, og Inter leder 1-0 før tre minutter er spilt!

Like før pause kom dommer Paolo Valeri i fokus. En lang ball fra midtbanen gjør så Handanovic og Urby havner i duell. Handanovic bokser ut i feltet, og rett i beina på Montolivo, som legger ballen i mål. Dommeren mener at Urby «tar» Handanovic, og annullerer derfor målet. En meget kontroversiell avgjørelse, og frisparket er i beste fall billig.

Nagatomo utvist

Like etter pause får Yuto Nagatomo sitt andre gule. Japaneren tar ballen med armen i et forsøk på å dempe ballen, og dommer Valeri er nådeløs. Utvisningen får Stramaccioni til å bytte ut Cassano med Pereira, og med Coutinho allerede byttet ut var det lite kreativ kraft igjen hos Inter. Andre omgang ble et skikkelig slit. Milan hadde ingenting å tape og sendte opp det de hadde av offensiv kraft. Ikke langt ut i omgangen ble også Diego Milito byttet ut, og det var ingen tvil om at Stramaccioni ønsket å trygge inn 0-1-ledelsen.

Tidligere Inter-spiller Giampaolo Pazzini fikk også sjansen tidlig i andreomgang. «Il Pazzo» ble byttet inn for en svak El Shaarawy og markerte seg umiddelbart. Italieneren hadde flere gode muligheter til å utligne for hjemmelaget, men en meget god Samir Handanovic reddet Inter gang på gang.

Antonio Cassano

Etter 80 minutter roper de rødsvarte på straffe. Robinho kommer på et løp inne i feltet, og faller da han kommer i kontakt med Walter Samuel. Er i verste fall et svært billig straffespark, men dommer Valeri velger altså å la spillet gå. Senere kommer Inter på noen halvsterke kontringer, men det ebber ut i en målløs og svak andreomgang.

Inter gjør en god førsteomgang, men sliter i store perioder av andreomgangen etter at Nagatomo ble utvist. Det viktigste er at nok en trepoenger mot Milan er sikret, den tredje seieren på rad. Dette var forøvrig målscorer Walter Samuels tiende seier i Derby della Madonnina på rad. C’e solo Inter!

Ikke glem å stemme på Inters beste spiller til høyre på siden.