Napoli holdt Inter til uavgjort

Marco Andreolli

Kampen startet med et solid overtak Inter, og særlig Kovacic var god med både gode pasninger og godt fotarbeid. De to første muligheten fikk Inter, og det var Hernanes og Kovacic som begge testet skuddføttene, men Reina var med på notene og fikk slått begge skuddene vekk fra mål.

Helt ut av det blå for plutselig Callejon en enorm sjanse etter tretten minutter. En smart lobb går over Inter forsvaret og alene med keeper på sju meter skyter Callejon ballen utenfor.

Etter atten minutter forsøkte Inters toppskårer seg etter å ha løpt tretti meter med ballen seg på et skudd, men det gikk en meter til side for mål.

Fire minutter senere er det store rom på Inters venstre side, og Callejon mottar en perfekt ball fra Inler. Han går mot mål, men velger å sende ballen førtifem grader ut mot Higuain som heldigvis bommet på ballen og Campagnaro fikk ballen bort fra farlig område.

Litt over halvveis av første omgang kombinerte Palacio og Icardi flott, og Icardi sendte en nydelig stikker i bakrom mot Palacio. Palacio går i bakken og Britos mottok kampens første gule kort. Spørsmålet er om Britos skulle fått det røde kortet, all den tid Palacio ville vært på blankt mål? Frisparket tar uansett Palacio selv og Reina hadde ingen problemer med å fange det.

Kampen roet seg litt det siste kvarteret, og begge lag hadde noen småsjanser, men lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Andre omgang lik den andre

Fem minutter ut i andre omgang har Napoli to store muligheter. Først sover Andreolli og glipper markeringen på Higuain, men skuddet blokkeres mesterlig av Nagatomo. På skudd nummer to, som egentlig er et innlegg av Mertens, får Handanovic noen fingre på ballen og slår den ut til hjørnespark.

Inter går så rett i angrep hvor Nagatomo fosser nedover langs høyreflanken. Innlegget hans treffer pannebrasken til Palacio som styrer headingen rett utenfor. Etter sekstiåtte minutter må D’Ambrosio forlate banen, litt småskadet kunne det se ut som, og inn kom Javier Zanetti til stor glede for publikum.

Syttitre minutter spilt lurer Higuain Campagnaro med en lekker sålefinte, heldigvis for Inter gikk avslutningen himmelhøyt over. Napoli byttet innpå Hamsik og tok dermed over en del av kontrollen da de ble langt mer tilfredse med ballen i laget. Ingen av lagene skapte mye sjanser, men Napoli holdt mye på ballen.

Åtte minutter før slutt kom Nagatomo seg rundt Napoli-forsvaret og kom på skrått inn mot Reina etter en utsøkt pasning av Kovacic. Nagatomos avslutning ble for vag og Reina gjorde en flott beinparade og fikk avverget det hele.

Bare minuttet senere kom Napoli fremover og det hele endte med at Inler fikk skutt i stangen.

Fem minutter før slutt fikk vi se noen ekle bilder av Higuain, da han ble liggende etter en helt fair duell med Andreolli. Det så ikke bra ut, men vi får bare håpe det ikke er noe langvarig. Inn kom tidligere Inter-spiller Pandev.

Det ble lagt til fem minutter i tilleggstid, men ingen av lagene tok vare på tiden og det endte til slutt med 0-0. En langt fra kjedelig kamp. Kampen sett under ett var uavgjort et greit resultat, hvor begge lagene hadde hver sin jevne omgang.

Litt skal skje om ikke kveldens to lag ikke spiller i Europa neste sesong. Inter har nå seks poeng ned til Milan og Parma, men har tøffe kamper igjen i Milan, Lazio og Chievo. Milan jakter Europa på samme måte som Inter og vil nok gi alt i sine resterende kamper. Lazio har egentlig ingenting å spille for, da mye skal til om de skal nå Europa, men de er likevel en hard nøtt å knekke. I den siste serierunden skal Inter møte Chievo som vil kjempe med nebb og klør om å overleve i Serie A. Inter har alt i sine egne hender, og laget er i form, men det skal likevel bli tøft.

Napoli på sin side ligger 8 poeng for Fiorentina på fjerdeplass. De møter Cagliari, Sampdoria og Verona, lag som som har lite å spille for. Alle lagene ligger over sumpen, men de må likevel holde fokus. Det eneste som er sikkert er at også Napoli vil få noen tøffe kamper i ukene som kommer. De skal uansett sikre seg tredjeplassen rimelig greit.