Nagatomo på lån fra Cesena

Yuto Nagatomo

Japaneren kommer til Inter samtidig som Davide Santon går andre veien, også det på en låneavtale. Tross den lave alderen har Nagatomo allerede 40 landskamper for solens sønner, og ble så sent som lørdag asiastisk mester under ledelse av tidligere Nerazzurri-sjef Alberto Zaccheroni. Han var også delaktig i Japans solide VM i Sør-Afrika, og gjorde seg bemerket på venstrebacken som en av turneringens positive overraskelser.

Nagatomo har imponert i Serie A denne sesongen, og er en offensiv og utholdende sideback som kan spille både på høyre og venstre side. Genoas Domenico Criscito var lenge nevnt som et av Inters overgangsmål denne vinteren, men den siste tiden frem mot mandag kveld ble altså Nagatomo løftet frem som løsningen på Inters lite tilfredsstillende sidebacksituasjon.

Santon reiser sørover

Davide Santon reiser til Cesena på lån ut sesongen som del av avtalen, unggutten har ikke innfridd forventningene denne sesongen og har bare sporadisk fått sjansen foran Cristian Chivu. Med et dundrende gjennombrudd tidlig i 2009 var backtalentet spådd mange gode år i blåsvart, men kurven har ikke pekt jevnt oppover etter den tid. Likevel er han ikke eldre enn 20 år, og med spilletid og positive opplevelser for sjøhestene kan karrieren plutselig være tilbake i riktig spor.

Spillerbyttet med Cesena avslutter en hektisk vintermercato for Marco Branca sin del, og fire nye navn er nå i full sving på Appiano Gentile. Med Andrea Ranocchia, Houssine Kharja, Giampaolo Pazzini og altså Yuto Nagatomo inn i januar ser Inter plutselig meget bedre ut med tanke på den videre Scudetto-jakten. Med 16 kamper igjen og 9 poeng opp til byrival AC Milan har Leonardo hendene fulle frem til sommeren, men et vellykket overgangsvindu har gitt mange tilhengere fornyet tro på vårlig jubel.

Kilder: inter.it, skysports.com, gazzetta.it
Bilde: inter.it