Nagatomo-overgangen trolig permanent

Marco Materazzi og Yuto Nagatomo

Nagatomo kom til Cesena på lån fra FC Tokyo i fjor sommer, og rettighetene til spilleren ble så kjøpt av Cesena i januar før overgangen til Inter var et faktum noen uker senere.

Allerede i februar vurderte Cesenas sportsdirektør Maurizio Marin sjansen for at Inter benyttet sin kjøpsopsjon til 100 prosent, han var overbevist om at japaneren kom til å gripe sjansen i en større klubb:

Ja, fordi jeg er sikker på at Inter i løpet av halvåret vil forstå hvor god Nagatomo er, og jeg er sikker på at de ikke vil la denne store sjansen gli gjennom fingrene deres.

På et høyere nivå

Minotti virker heller ikke å ha noen kvaler med å sende Nagatomo videre i karrieren, til tross for overbevisende spill de 16 kampene han fikk på østkysten. Tvert imot uttalte han nylig i et intervju at Nagatomo på mange måter var «for god» for Cesena, og de ville ikke stikke kjepper i hjulene for japaneren:

Han er en spiller som fortjener plassen på Inter. Det er alltid flott å ha en allsidig spiller som han i stallen. Vi snakker om en spiller som ikke er på samme nivå som Cesena, han har det som trengs for å lykkes i en storklubb som Inter. Han har et voldsomt potensiale.

Siden overgangen har 24-åringen fått 10 kamper i Inter-trøyen, og hjemme mot Genoa scoret han også sitt første mål for klubben, og takket kaptein Zanetti i en minneverdig feiring. Etter Cristian Chivus katastrofale oppvisning hjemme mot Schalke har Nagatomo nå startet de fem siste kampene, og til helgen venter hans tidligere arbeidsgiver Cesena på Stadio Dino Manuzzi.

Kilde: skysports.com
Bilde: Dino Panato, zimbio.com