Nagatomo fikset seier

Yuto «Der Bomber» Nagatomo har skaffet seg et nytt varemerke, og det er å score mål. Den lille japaneren hadde aldri scoret to kamper på rad inntil nå, og Ranieris menn har nå også vunnet to kamper på rad uten å slippe inn mål. Er marerittsesongen i ferd med å snu? Ja, uten tvil, men spillestilen forblir den samme. Inter er ikke et vakkert lag som skaper sjanser på sjanser. Milito er inne i en dårlig periode, som han muligens aldri kommer utav, mens Pazzini får gjort lite slik Inter spiller nå. De fleste handlingene i kampen startet med lange baller fra forsvaret. Dette kan derimot endre seg med Forlans tilbakekomst, som trolig vil bety at Pazzini får en litt annen rolle på banen.

Likevel er Inter på delt sjetteplass med bare ett poeng opp til Napoli. Fra den posisjonen, er det fortsatt lov å drømme om Champions League-spill neste sesong. Vinden skifter retning, og Inter får de pusterommene de har strebet etter. Med seier mot Fiorentina og Genoa, har Inter nå samlet seks poeng på bare tre dager, og framtiden begynner plutselig å se helt annerledes ut.

Den gode vinden kommer fra øst; Yuto Nagatomo, som scoret mot Fiorentina, var også den som avgjorde kampen på Luigi Ferraris i går. Banens minste spiller med sine knappe 170 centimeter headet inn målet, mens han var omringet av gigantene Granqvist og Dainelli. Ikke lenge etter reddet han en ball fra Marco Rossi på streken – også det med hodet. Selv om Ranieri har vært på å endre mye i dette Inter-laget, er det fortsatt en del som må rettes på. Det var et ganske trangt Inter-lag med to vinger som ikke maktet å tilby den ønskede offensive kraften – selv om det også var avhengig av at Genoa gikk inn i kampen med en taktikk for å forhindre angrep derfra.

Faktorer som at Poli er en sentral midtbanespiller plassert på kanten, og at Faraoni er en ung spiller som ikke fikk det lett mot Rossi og Mesto, kan også være avgjørende for at vi ikke klarte å angripe så mye som vi ville fra kanten. Heldigvis møtte Inter er et Genoa-lag som, uten Palacio, ikke helt visste hvordan de skulle klare å sprekke hull på byllen. Genoa mønstret en 5-4-1-formasjon, der den ene spissen var Ze Eduardo. For det meste var det Inter som forsøkte å angripe, og de var det laget med de beste sjansene, som da Milito ikke klarte å score på en gylden sjanse.

Gode bytter

Siden førsteomgang ikke var så attraktiv på underholdningsfronten, var andreomgang nærmest et fyrverkeri av en fest. Ranieri gjorde et veldig godt bytte, og puttet inn Álvarez for Faraoni, og senere ble Obi byttet inn for Poli. Bytter ble også gjort for Genoas del: Ze Eduardo gikk ut for Pratto, mens Jankovic kom inn for en skadet Constant. Iløpet av den tiden rakk samtidid Granqvist å score på et innlegg fra Veloso, men dommeren, med god hjelp fra linjedommeren, korrekt annullerte målet. Den samme mannen kunne ha blitt utvist i førsteomgang, da han felte Milito, mens Milito var alene gjennom.

Med Ricky på banen, fant Inter andre alternativ til de offensive løpene fra Lucio og Motta. Fra innlegget til Nagatomo og skuddstolpet hans ti minutter senere. Reaksjonene til Genoa var desperate og litt for sene, selv om de fikk en stor dobbelsjanse, der Nagatomo og Julio Cesar stod for hver sine redninger. Som sagt; vinden har endret retning, og Inter er iferd med å finne seg selv. Nå er det bare å se lyst på fremtiden!

Bilder: inter.it

Kilde: La Gazzetta dello Sport