Nå skal sesongavslutningen snus

For med to mål på tampen av kampen mot Catania og med to mål i oppgjøret mot Chievo sist fredag, er trenden i ferd med å snu. Og med adrenalin og motivasjon fra Marseille-kampen kan man begynne på håpe på en godkjent serieplassering. Hvorfor? Fordi store deler av dette laget styres av motivasjon og glød. Gjør man det dårlig, er konsekvensen ofte å fortsette dårlig og forferdelig, mens gjør man det bra, følges ofte den ene seieren etter den andre seieren. Derfor kan denne kampen bety så utrolig mye mer enn å bare gå videre i Champions League.

Trening før Marseille-kampen

Og håpet og troen på å kunne vinne har absolutt grunn til å være tilstede. Marseille har nemlig ikke vunnet i sin hjemlige liga siden 29. januar. De spilte to uavgjortkamper, før de gikk inn i sin foreløpige tapsrekke på fire kamper mot lagene Brest, Toulouse, Evian og Ajaccio. Ikke akkurat noen storlag. I de seks timene med fotball de har spilt etter kampen mot oss har de heller ikke scoret. Noen likheter med Inter, tenker du? Og det med god grunn. De har en sesong som er beundringsverdig lik Inters. De hadde én seier på årets ti første seriekamper, før de gjennomførte en periode med ni seire i løpet av elleve kamper. Etter de elleve kampene, er altså statistikken, som nevnt over, 0-2-4.

Men man skal aldri ta lett på en motstander som har kommet seg så langt i verdens gjeveste fotballturnering for klubblag. Motivasjonen hos spillerne og hos fansen kommer til å være på topp, ettersom de jakter sin første kvartfinale siden de vant turneringen i 1993. For Inter er historikken kjent. Man har gått gjennom en forferdelig periode, men har i det siste kviknet til. At vi gikk flere timer uten å score til å score fire mål de siste 110 minuttene tyder på det.

Champions League-statistikk

  • Inter har vært blant de 16 beste lagene i Europa åtte år på rad.
  • Marseille jakter på sin første kvartfinale siden 1993, mens våre stolte menn jakter på våres tredje strake kvartfinaleår.
  • Inter har vunnet 15 av 28 kamper i Champions League, der første kamp har resultert med tap på bortebane. La oss håpe at trenden forholder seg på plussiden.
  • Vi tapte det første oppgjøret, og må dermed vinne med minst to mål for å gå videre.
  • Andre Ayew har scoret 50% av Marseilles Champions League-mål i år, men er tvilsom til dagens kamp.
  • Fire av Marseilles siste fem mål har kommet fra en dødballssituasjon.
  • Marseille har ikke sluppet inn mål i 9 av deres 13 siste Champions League-kamper.
  • Inters fire siste CL-mål har alle blitt scoret av fire forskjellige argentinere (Milito, Alvarez, Samuel og Cambiasso
  • Marseille har aldri scoret mer enn ett mål i de 15 kampene deres mot italienske lag i Europa (Sett bort i fra Intertoto Cup).
  • Inter har vunnet fire og tapt sju kamper de siste 12 CL-kampene.

Som nevnt i begynnelsen, er dette en utrolig viktig kamp – både for det økonomiske og for kampene resten av året. For å klare det, trenger våre spillere all den støtten de kan få. I går var 48 000 billetter solgt, og forhåpentligvis stiger det tallet til 80 000. For en Champions League-kamp med et fullsatt og gira Guiseppe Meazza… ja, la oss være ærlige, det finnes ikke noe vakrere. Det finnes rett og slett ikke noe vakrere, og det vil tenne spillerne inn til innerste beinmarg. Som Marco Materazzis veltalte ord lød: «Med 80 000 Interisti på tribunen og 11 løver på banen, kan vi vinne mot hvilket som helst lag.»

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 37 Davide Faraoni, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 5 Dejan Stankovic, 10 Wesley Sneijder, 17 Angelo Palombo, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 48 Lorenzo Crisetig

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Diego Forlan, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate

Som vi skrev i går, så er Ricky Alvarez ikke med grunnet skade. Luc Castaignos, Ivan Cordoba, Juan Jesus og Fredy Guarin er heller ikke siden de av forskjellige årsaker ikke er med på Champions League-lista. Cristian Chivu står også over, siden han soner suspensjon etter forrige oppgjør.

Med denne situasjonen, blir det følgende trolig lagoppstilling:

J.Cesar
Maicon – Lucio – Samuel – Zanetti
Poli – Stankovic – Cambiasso
Sneijder
Forlan – Milito

Ta også en titt på våre kolleger i franskfotball.com sin forhåndsomtale! Kampen kan ses på Viasat Sport fra kl. 20.40.

Kilde og bilde: inter.it