Muntari tilbake til England

Sulley Muntari

Trener Steve Bruce i Sunderland var en lykkelig mann etter å ha sikret seg signaturen til ghanesiske Muntari på lån frem til sommeren. Han snakket varmt om Muntari sine ferdigheter og hans tidligere England-opphold, da han var i Portsmouth:

«Sulley er en fantastisk spiller for vår klubb. Når sjansen kom til å hente en spiller av hans kaliber, måtte vi ta den selv om det bare er midlertidig. Hans tilpasningsdyktighet er en stor fordel. Han gjorde det veldig bra i Portsmouth og kjenner Premier League.»

Mindre spilletid

Etter suksessen i England ble han hentet til Inter sommeren 2008 for 17 millioner euro, og José Mourinho hadde store forhåpninger til den hardtarbeidende midtbanespilleren. Etter hvert har han imidlertid falt mer i unåde hos både Mourinho og Benitez, og står denne sesongen med bare 238 minutter Serie A-fotball. Ghaneseren er heller ingen publikumsfavoritt, og utskiftningen har ikke vakt de store negative reaksjonene.

Kontrakten hans løper frem til sommeren 2013, så det er fortsatt snakk om overgangssum dersom han skulle slå til i Sunderland, og de svarte kattene ønsker å kjøpe Muntari etter utlånsperioden. Debuten ser ut til å bli neste helg borte mot Stoke, da det fortsatt gjenstår noe papirarbeid som holder han ute av kampen mot Chelsea til uken.

Kilde: skysports.com, safc.com
Bilde: inter.it