Mulig revolusjonssommer

Og slik som La Gazzetta dello Sport fremlegger saken, så kan ingen i Inter føle seg trygge – unntatt Javier Zanetti da selvfølgelig. Douglas Maicon, Giampaolo Pazzini, Julio Cesar og Wesley Sneijder kan alle selges i sommer. Ingen er ikke for salg. Troen på revolusjon forsterkes når Moratti har gått til media og sagt at «det er smart å tenke langsiktig for dette laget. Å bygge et lag som vil være vesentlig ungt.»

Inters lag

La Gazzetta dello Sport skriver at de som er under kontrakt vil ha store muligheter til å bli, men at ingen kan føle seg trygge. Alle kan gå med gode nok bud. Da snakker de ikke bare om spillere som Julio Cesar (Manchester United) og Maicon, men til og med spillere som Giampaolo Pazzini (til PSG, grunnet Ancelotti) og Ranocchia kan føle seg utrygge. Det er ikke trolig at de blir solgt, men sjansen er der.

 • Julio Cesar – Kontrakt til 2014 – Lønn på €4 mill – Status: Kommer an på budet.
 • Andrea Ranocchia – Kontrakt til 2015 – Lønn på €1.5 mill – Status: Blir.
 • Javier Zanetti – Kontrakt til 2013 – Lønn på €3 mill – Status: Blir, 38 år, men har fortsatt mye å gå på.
 • Yuto Nagatomo – Kontrakt til 2016 – Lønn på €0.7 mill – Status: Blir, men må forbedre seg.
 • Giampaolo Pazzini – Kontrakt til 2015 – Lønn på €2.5 mill – Status: Mangler ikke tilbud, men blir trolig.

Spillere som har sett sine beste dager i Inter-trøya, og som til sommeren går ut av kontrakt, kommer ikke til å få bli. Cristian Chivu, Ivan Cordoba og Luca Castellazzi kommer ikke til å fornyes, skal vi tro de siste rapportene. Men der er en heldig mann, som får fornyelse av sin kontrakt: Walter «Il Muro» Samuel. Rumeneren må dra, det er fortsatt litt tvil om italieneren, mens colombianeren må bestemme seg om han vil dra eller få en ny rolle innad i laget. Castellazzi har gjort en veldig god figur i Inter, men neste år kan man se følgende keeperscenarier: Om Julio Cesar drar, kan man se en keeperduo i form av Viviano og Bardi. Men det utelukkes heller ikke at Julio Cesar og Viviano får de to mest fremtredende keeperrollene i Inter neste år.

For de brasilianske forsvarerne Lucio og Maicon er tingenes tilstand usikre. Førstnevnte kommer sannsynligvis til å bli, siden han nettopp har signert ny kontrakt, men både engelske og tyske klubber er ute etter han. Sistnevnte er en viktig del av laget, men har tapt seg de siste to årene, og Mourinho eller Mancini kan overbevise han om å flytte på seg.

 • Cristian Chivu – Kontrakt til 2012 – Lønn på €3.5 mill – Status: Må forlate.
 • Lucio – Kontrakt til 2014 – Lønn på €3.5 mill – Status: Har akkurat fornyet kontrakt.
 • Maicon – Kontrakt til 2013 – Lønn på €4 mill – Status: Drar om det riktige budet kommer.

For de som er på utlån, og de yngste, ser situasjonen slik ut: Caldirola returnerer fra Brescia, mens Jonathan returnerer fra Parma. Angående Coutinho, vil den nye treneren spille en rolle. Espanyol vil forlenge lånet, men Inter vil ikke, derfor må den nye treneren bestemme seg for om Coutinho kan ha en rolle i laget neste år. Juan Jesus kan bli testet i en annen klubb, men blir trolig. Gazzetta omtaler han som «fremtiden». Ellers kommer Joel Obi, Luc Castaignos og Marco Davide Faraoni til å bli, mens Andrea Poli blir kjøpt fra Samdoria for 4,5 millioner euro. Det er heller ingen planer om å selge Ricky Alvarez, så han også blir.

 • Marco Faraoni – Kontrakt til 2016 – Lønn på €0.4 mill – Status: Blir, har akkurat fornyet kontrakt.
 • Juan Jesus – Kontrakt til 2016 – Lønn på €0.5 mill – Status: Blir, han er framtiden.
 • Ricky Alvarez – Kontrakt til 2016 – Lønn på €1 mill – Status: Blir, Inter vil fokusere på ham.
 • Andrea Poli – Kontrakt til 2016 – Lønn på €0.6 mill – Status: Blir kjøpt fra Sampdoria.
 • Joel Obi – Kontrakt til 2014 – Lønn på €0.4 mill – Status: Blir, håper å spille en større rolle i Inter.
 • Luc Castaignos – Kontrakt til 2016 – Lønn på €0.4 mill – Status: Blir, men kan dra på lån.
 • Philippe Coutinho – Kontrakt til 2015 – Lønn på €0.6 mill – Status: Blir.

Diego Forlan kan bli, til tross for at han ikke har overbevist. Et tilbud fra Sør-Amerika kan få han og Inter til å skille veier. Angående Guarin, vil prisen etter lån bli på €13.5 mill, noe som er mye penger. Inter vil naturligvis bruke de neste månedene for å finne ut om han er verdt pengene. Den nye treneren kommer også til å ha noen ord med i saken. Det sistnevnte gjelder også Palombo; han er billig, men har ikke overbevist. Derfor vil den nye treneren ha mye å si. Cambiasso var sett på som urørlig i fjor, men er ikke det nå lenger. Han kommer dog ikke til å dra, men må kanskje belage seg på mindre spilletid.

 • Diego Forlan – Kontrakt til 2013 – Lønn på €3.5 mill – Status: Kan ende opp i Sør-Amerika.
 • Fredy Guarin – Kontrakt til 2016 – Lønn på €2.5 mill – Status: Ser ut til å bli kjøpt fra Porto.
 • Angelo Palombo – Kontrakt til 2015 – Lønn på €1.7 mill – Status: Et eventuelt kjøp blir evaluert.
 • Esteban Cambiasso – Kontrakt til 2014 – Lønn på €4 mill – Status: Blir.

Massimo Moratti liker Wesley Sneijder, og Wesley Sneijder liker Massimo Moratti. Det er en god start. Imidlertid er det avhengig av hvilken trener som kommer inn. En annen faktor er at han er den spilleren som kan skaffe Inter mest penger. Stankovic har vist at han fortsatt har litt å gi, men han kan ikke lenger spille 40 kamper i året. Også her vil mye avhenge av den nye treneren: Serberen har lyst å bli om han får spille nok. Hvis ikke, kommer det til å bli evaluert. Diego Milito har ikke lyst å forlate Milano, men Racing Avellaneda kan jakte på han. Mauro Zarate kommer til å dra tilbake til Lazio, da Inter ikke er interessert i å betale utkjøpsklausulen han har.

 • Wesley Sneijder – Kontrakt til 2015 – Lønn på €6 mill – Status: Drar om det riktige budet kommer.
 • Dejan Stankovic – Kontrakt til 2014 – Lønn på €3 mill – Status: Eventuelle bud vil bli evaluert.
 • Diego Milito – Kontrakt til 2014 – Lønn på €4.5 mill – Status: Få har råd til han.
 • Mauro Zarate – Kontrakt til 2013 – Lønn på €2.5 mill – Status: Drar.

Trenersituasjonen

Det er en kjent sak at Ranieri jobber på lånt tid; han kommer ikke til å fortsette neste år. Dermed har La Gazzetta dello Sport også kommet opp med en liste med hvilke trenere som er aktuelle for den nye trenerjobben i Inter.

 • Andre Villas Boas – Tidligere Chelsea-trener
 • Andre Villas Boas har som 34-åring allerede opplevd mye av det de fleste trenere bare drømmer om. Inter har alltid holdt et øye med ham, noe som begynte da han jobbet i Inter under Jose Mourinho. Etter det fulgte en utrolig sesong med Porto, noe som virkelig fattet Morattis interesse. Sportsdirektør Marco Branca var attpåtil i Portugal for å forhøre seg, men Abramovich viftet med sine russiske oljepenger, og da ble det ikke som man hadde håpet på. Den korte sesongen hans i Chelsea ble heller ikke som forventet, og han fikk sparken som følge av dårlige resultater. Floppingen i Chelsea, samt problemer med de eldre spillerne, har fått Moratti til å tenke seg om, men han forblir favoritt nummer én til å ta over.

  I tiden hans i Inter har han opparbeidet et godt forhold til klubben. Villas-Boas vet hva Moratti trenger, og han deler tankene til Branca og Ausilio. Et eksempel? En eventuell investering i Lucas fra San Paolo har hans fulle støtte. Brasilianeren er sett på som en sentralt del for et yngre prosjekt i Inter, og med tiden som kreves, kan en bølge med nye Interspillere ankomme.

  Villas Boas i Inter

  Hvordan vil han passe inn? Da han vant Europa League med Porto, så vi et lag i en 4-3-3-formasjon som var modige og ofte spektakulært. Det er en formasjon som han kan bruke i Inter, ettersom vi har mange, unge spillere som passer bra inn i den formasjonen. I Chelsea oppstod det andre problemer, men det er tydelig at han kan oppfylle Morattis forventninger. Derfor bør hans kandidatur tenkes nøye gjennom. Denne gangen er det ingen skyhøye utkjøpsklausuler, som det var i fjor, og om Villas-Boas godtar en degradering i lønn, så kan et samarbeid fort finne sted. For én ting er sikkert: Inter kan ikke garantere en lønn på €5 million i året, noe han fikk av Abramovich i Chelsea. Og man skal heller ikke glemme at de to trenerne med høyest lønn i Italia per dags dato, Mazzarri og Allegri, får €2.5m i året.

 • Laurent Blanc – Trener det franske landslaget
 • Blanc spilte tre år av sin fotballkarriere i Italia, der to av de var i Inter. Han forstår det italienske miljøet, den italienske fotballen og alt det har å by på. Han kjenner Massimo Moratti nærmest inn og ut. Han viste frem sine kvaliteter og treneregenskaper hos Bordeaux i tre sammenhengende sesonger, hvor han vann Ligue 1, den franske cupen og to supercuper. Takket være den fine merittlisten han skapte seg på sin korte trenerkarriere fikk han i oppgave å trene Frankrike etter katastrofe-VM i 2010. Og det passer han bra, da han er en karismatisk og høyt rangert trener.

  Laurent Blanc

  Men det at han er trener for det franske landslaget kan også være en hindring. Kontrakten hans går dog ut etter sommerens EM, men det er fortsatt uklart om han vil forlenge eller ikke. Det er ingen som med sikkerhet kan si om han vil evaluere interessen fra Inter, eller om han vil fornye med Frankrike, selv om mange sier han har lyst å prøve noe nytt etter EM.

  Hvordan vil vi spille under han, kommer til å variere mellom en 4-2-3-1-formasjon og en 4-3-3-formasjon. Alt avhengig av hvilket lag som står på andre banehalvdel. Hans måte å se fotballen på, vil heller ikke skape noen problemer med de yngre spillerne.

  Og mens vi snakker om unge spillere, kan han dra med seg Yann M’Vila: En direktør rett foran forsvaret med styrke, blikk og personlighet. På landslaget, ser Blanc på han som urørlig og uflyttbar. M’Vilas pris er satt til €25 million, og han drar, etter alle solemerker å dømme, fra Rennes i sommer. Inter har fulgt han de siste to årene. Og med viljen til å kjøpe.

  I tillegg til disse to favorittene, finnes det tre andre muligheter i følge La Gazzetta dello Sport. De er dog ikke veldig sannsynlige:

 • Walter Mazzarri – Napoli-trener – Moratti liker han veldig godt, noe som ble bekreftet etter seieren mot Chievo. Spiller 3-4-1-2 eller 3-4-2-1. Lavezzi er en spiller som kan følge etter.
 • Marcelo Bielsa – Athletic Bilbao-trener – Moratti prøvde å hente han allerede sommeren 2011. Guardiolas inspirasjonskilde, og spiller med en offensiv 4-3-3-formasjon. Mauricio Isla er ettertraktet av han.
 • Cesare Prandelli – Trener det italienske landslaget. Er interessant for å gjenoppbygge og for å starte på nytt. En idé er å la Prandelli få ansvaret for de unge spillerne. Med det italienske landslaget spiller han en 4-3-1-2-formasjon, hvor midtbanen ofte er i diamantform. Giuseppe Rossi er en aktuell nykommer om han skulle finne veien til Milano og Inter.

Bilder: inter.it
Kilde: La Gazzetta dello Sport