Mourinho: – I Italia har jeg alt

Appiano Gentile – José Mourinho snakket i går til ITV og Sky Sports da dørene ble åpnet for mediene. Han hadde følgende å si:

Massimo Moratti fortalte meg i går at José Mourinho allerede er den beste treneren i verden.
“Mmmm. Jeg liker det ikke. Jeg liker å være det dersom jeg føler jeg fortjener å være i en spesiell gruppe med trenere som gjorde viktige ting, og jeg tror jeg gjorde nok til å være i denne gruppen. Jeg har vunnet i England, Italia og Europa.”

Men så fort.
Det er forskjellen.
“Ja. Men jeg vil ikke stoppe min karriere nå. Om ti år kan jeg si at jeg gjorde dette, dette og dette, men jeg vil bare fortsette å vinne. Jeg ønsker ikke å stoppe nå.”

Nei, selvsagt gjør du ikke. Hvordan ønsker du å bli husket? Hvis du ønsker å bli husket som en trener, som en mann, hvordan ville det være?
“Jeg ønsker å bli elsket for alltid av de menneskene jeg jobber med, og av tilhengere av klubbene der jeg jobber for.”
Og motstanderne? Ønsker du å bli respektert av motstanderne? Eller er det umulig?
“For eksempel, denne sesongen vant jeg prisen for beste trener, kåret av hver eneste spiller i Serie A. Jeg kunne ikke bli stemt frem av mine egne spillere, så jeg ble valgt av spillerne av de andre nitten lagene. Så jeg er respektert. ”

Hva ville det bety for deg å bli med i den spesielle gruppen mennesker som har vunnet Champions League to ganger?

“Jeg er ikke besatt av dette. Jeg er ikke besatt av å bringe denne cupen til Milano. Det er en drøm å få folk glad og for Inter, som ikke har vunnet den på femti år, ville det være helt fantastisk. Jeg er så ung som trener, jeg har så mange år foran meg så jeg tror at før eller senere vil jeg gjøre det, men jeg foretrekker å gjøre det nå enn om noen års tid, så jeg går til Madrid med bare gode ting i tankene. Jeg vil prøve å vinne klart, med mitt lag som spiller bra og med respekt for dommeren og motspillere. Våre supportere er fantastiske tilhengere. De ønsker ikke å skape noen form for problemer. Så jeg ønsker å delta i denne store kampen, men selvfølgelig ligger det i min natur å vinne.”

Det er blitt fakturert som herre versus lærling.
Er det?
“Jeg lærte med ham (Van Gaal). Jeg må være rettferdige med ham, jeg må være ærlig. Jeg jobbet med ham i tre år da jeg var veldig ung trener. I likhet med Bobby Robson var ham viktig for meg. Jeg har derimot vært alene siden 2000, så i ti år har jeg bygget mine veier, men jeg vil alltid takke personene som har hjulpet meg på veien.
Hvis du vinner ”The Treble” med Inter, vil det nesten være umulig å komme tilbake, fordi du allerede har oppnådd alt? Kan du være den type trener som i en klubb i lang tid, som Sir Alex Ferguson og Arsene Wenger?
“Jeg er ikke Chelsea-trener i dag fordi de ikke ønsket det. Når jeg er veldig glad, når jeg føler meg elsket og respektert, og når alt går veldig bra for meg, ville jeg ha elsket å gjøre det. Når jeg ser på min familie og barn og stabilitet, selvfølgelig er det noe som kunne vært veldig viktig for meg. Men i Chelsea, for noen grunner bestemte vi oss for å stoppe forholdet vårt, og som jeg alltid har sagt, i Italia har jeg funnet alt jeg vil, men ingenting i italiensk fotball. Det er derfor jeg kanskje skal bestemme seg for å flytte, men den dagen vil komme da jeg føler at det er der jeg ønsker å være, og at det er der jeg ønsker å bo. “

Bilde & kilde: inter.it