Motgang uten ende

Esteban Cambiasso

Claudio Ranieris jobb hang i en tynn tråd allerede før kampen i den sydende fotballbyen ved Vesuvio, og etterpå så det enda verre ut for den gamle ringreven. På én måned har det blitt hele sju tap, og det spekuleres selvsagt enda heftigere rundt trenerfremtiden i Inter. Like etter kampen uttalte Ranieri seg til italienske medier, og i motsetning til andre italienske kapteiner insisterte han på å stå på skipet til siste slutt:

Jeg går ikke av, for jeg tror på dette laget. Det er ikke min feil, og om jeg hadde vært Moratti hadde jeg gitt meg selv 100 prosent støtte.

Den siste bemerkningen falt nok med en viss humoristisk undertone, men det fremstår som en noe absurd argumentasjon fra treneren som har prøvd så mange ulike varianter av 11 mann i formasjon. Også i går kveld ble det formasjonsbytte i pausen, med det resultat at 0-0 ble til 1-0 for Napoli, mens Giampaolo Pazzini misbrukte den eneste store sjansen som Nerazzurri produserte.

Ingenting å skrive hjem om

Det er i det hele tatt vanskelig å skrive noe fornuftig om gårsdagens kamp uten å berøre det brennende spørsmålet: Hva er galt i Inter, og hvordan kan det ordnes før sesongen faller fullstendig sammen? Et trenerbytte løser neppe alt, men når idétønnen skrapes helt tom er det fristende å prøve en revitalisering som i forrige sesong under Leonardo.

Returkampen hjemme mot Marseille om to uker blir det aller siste halmstrået for å redde sesongen som for øyeblikket har gitt oss et Inter fire poeng bak Europa League-plass, uten selvtillit, sjanseskaping og gnist. Kampen i Napoli ble intet vendepunkt, langt derifra, men den bidro også til å vise den store kontrasten mellom de to lagene. Der Napoli forsvarer, kontrer og er i konstant bevegelse i et innarbeidet mønster, fremstår dagens Inter som et mye mer statisk lag uten en åpenbar struktur som spillerne drilles i hver uke.

Skal vi tro de italienske avisene har det til nå vært to hensyn som har veid tungt hos president Moratti: At laget fortsatt har muligheter i Champions League, og kostnaden med å hente ny trener og eventuelt lønne den gamle. Nå er det snart dommedag for CL-eventyret, og da faller etter all sannsynlighet også avgjørelsen om når Ranieri skal forsvinne.

Kampfakta

Napoli 1-0 Inter (Pause:0-0)

Målscorere: Lavezzi 59

Inter: 1 Julio Cesar; 37 Faraoni, 6 Lucio, 25 Samuel, 55 Nagatomo; 4 Zanetti, 5 Stankovic (Poli 66), 19 Cambiasso; 10 Sneijder (Pazzini 46); 9 Forlan (Cordoba 46), 22 Milito

Napoli: 1 De Sanctis; 14 Campagnaro, 28 Cannavaro, 6 Aronica; 11 Maggio, 23 Gargano, 88 Inler, 18 Zuniga; 20 Dzemaili (Dossena 89); 22 Lavezzi (Britos 82); 7 Cavani

Dommer: Mauro Bergonzi