Moratti selger Inter

Forhandlingene med Thohir har holdt på lenge, men har nå endelig nådd slutten. Tirsdag signerte Moratti en bindende kontrakt med International Sports Capital (ISC), indirekte eid av Erick Thohir, Rosan Roeslani og Handy Soetedjo, som gir indoneserne en bestemmende innflytelse. Det nye styret vil bestå av fem menn som representerer Thohir og tre menn som representerer Moratti.

Thohir overtar 70 prosent av Inter for 250 millioner euro. Av de 250 millionene, vil Moratti brukte 200 millioner på å slette all gjeld. Likevel er det ikke det Moratti legger mest vekt på ved salget:

Gjelden, dere snakker alltid om den, men det blir feil. Inters gjeld er lik gjelden til andre storklubber, og jeg er overhodet ikke bekymret for den… Jeg kunne komfortabelt fortsatt alene. Problemet er ikke gjelden, problemet er omsetningen. Det er den som sørger for de nødvendige ressursene for å utvikle seg.»

Massimo Moratti

Moratti vil at Inter skal bli bærekraftige på sikt, og det er derfor høyst trolig at Inter ikke blir som Manchester City og PSG, selv om man har fått en styrtrik eier. Thohir eier en del av mediasirkuset i Asia, og med allerede stor tilhengerskare, virker det som man vil bygge videre på den interessen.

Sky sier at fokuset til Thohir ligger på merkevarebygging og et fortsatt fokuset på de unge spillerne. Spillere som Sime Vrsaljko, Emiliano Insua og selvfølgelig halvt indonesiske Radja Nainggolan skal være på Thohirs ønskeliste.

Bilde: inter.it