Moratti i lengre intervju med Sky Italia

Massimo Moratti

Intervjuet ble sendt onsdag kveld, og Inters hjemmesider kunne gi oss en smakebit av oljemagnatens tanker om klubben:

Vi må starte med det vi har, en spillergruppe som har gjort det bra. Det er en ny trener som kanskje har andre visjoner enn den forrige, men han ønsker å bevare det gode.

Videre snakket Moratti om Rafael Benitez, og hvorfor han ble valgt som trener for den ferske trippelmesteren:

Benitez var en av de trenerne som hadde den relevante internasjonale erfaringen, og folk fortalte meg gode ting om han. Vi så på en del alternativer, det var et vanskelig valg. Benitez er veldig profesjonell, han jobber hardt og har like metoder som Mourinho i studiene av spillet og motstanderen. Personlig er han høflig, omtenksom og sympatisk, han stresser heller aldri når vi snakker om spillere.

Moratti var også opptatt av å finne en trener som kopierte eller prøvde å konkurrere med Mourinho, og fant i Benitez en annen type personlighet. Nåværende England-trener Fabio Capello var også et alternativ som ble nevnt i pressen, og Moratti innrømmer at han var inne på tanken:

Capello var en hypotese som varte et par dager, en liten helg. Han var ikke en konkurrent for Benitez, siden han ikke egentlig var tilgjengelig for oss.

Presidenten innrømmet også at han under flere tidligere trenere ønsket å gjøre alle til lags, og dette var noe av grunnen til pengebruken som Inter var kjent for i en årrekke. De siste årene har denne innkjøpspolitikken blitt endret, og man har også fått inn til dels store penger på spillersalg.

Kilde: inter.it
Bilde: inter.it