Milito-dobbel gav håp

Mange resultater gikk Inters vei i denne midtukerunden, og ting kan tyde på at lag som Lazio, Udinese og Napoli har gått litt tom for krefter og idéer nå mot slutten av sesongen. Alle de tre tapte, og Stramaccionis gutter har nå en gyllen mulighet til å ta ytterligere innpå i Udine kommende lørdag. Men først måtte altså Siena overvinnes på et gledelig godt besøkt Giuseppe Meazza, og seieren kom som vanlig ikke uten dramatikk.

Nok en gang ble det gjort store personlige feil i forsvar, denne gang ved Walter Samuel som rotet bort ballen på vei fremover og bommet i påfølgende takling, en dobbelredning fra Julio Cesar var forgjeves da D’Agostino til slutt satte inn 0-1. Om det var en argentiner som rotet det til, så skulle en annen argentiner ordne opp igjen. Som alle målene under Stramaccioni, ble også onsdagens scoret av en spiller fra vårt vennskapsland i Sør-Amerika. Inter hadde de største sjansene og en mulig straffe bortdømt etter målet, og det så hele tiden ut som at Stramalas lag ikke skulle gå målløst av banen.

Il Principes målrush

Like før pause markerte Samuel at han måtte ut med en skade, og Nagatomo tok Chivus plass med rumeneren inn i midten. De færreste trodde vel da på at Siena hadde scoret sitt siste. Men det var altså i reservekeeper Gianluca Pegolos mål at uttellingen skulle komme, like før pause klarerte Emanuele Pesoli bakover og rett på hodet til en mann du ikke bør gi slike sjanser. Diego Milito grep den begjærlig og satte inn 1-1 til stor lettelse for både spillere og publikum rett før halvtid.

Angrepene på Siena-målet fortsatte i andre omgang, men det var først da Inter etter tre tvilsomme situasjoner endelig fikk straffespark at det forløsende 2-1-målet kom fra foten til Prinsen. Yuto Nagatomo hadde tatt turen helt frem og inn i 16-meteren, ble hektet opp og straffesparket ble ekspedert med stor overbevisning fra Milito. Siena kjørte deretter bra på i en sluttspurt, men det ble ikke flere mål, og Stramaccioni har nå vunnet begge hjemmekampene og tatt poeng borte. En veldig god fasit, men den første virkelige testen kommer mot Udinese på Friuli allerede lørdag kveld. Etter kampen kom Stramaccioni kritikken litt i møte, da han fikk spørsmål både om antallet unge spillere og sårbarheten defensivt:

Jeg kan ikke si jeg er enig med det synet [at jeg holder på veteranene], vi hadde både Obi og Alvarez der ute i kveld. Trenerens jobb er å velge det sterkest mulige laget, og jeg ser på hvem som er i best form for hver kamp. De «gamle spillerne», som dere kaller dem, var glimrende igjen i dag. Bare se på Stankovic. Og Zanetti behøver ingen kommentar…

Jeg er glad for forbedringene i ballbesittelsen. Det er åpenbart at hvis du angriper med seks, sju eller åtte mann så blir det rom for kontringer. Og vi må ikke glemme at vi spilte mot et av de beste kontringslagene her i kveld.

For Javier Zanetti var det også en spesiell kveld som toppes på lørdag. Han er nå tredjemann på listen over spillerne med flest Serie A-kamper, bak Paolo Maldini og Gianluca Pagliuca og likt med Dino Zoff. Når han entrer Friuli lørdag kveld får han tredjeplassen alene, og er det noen som ser en slutt for Il Capitano? I går var han nok en gang blant Inters beste spillere.

Kampfakta

Inter 2-1 Siena (Pause: 1-1)

Målscorere: D’Agostino 6, Milito 42, 81

Inter: 1 Julio Cesar; 4 Zanetti, 6 Lucio, 25 Samuel (Nagatomo 38), 26 Chivu; 19 Cambiasso, 5 Stankovic, 20 Obi (Poli 68); 11 Alvarez (Pazzini 76), 22 Milito, 28 Zarate

Siena: 25 Pegolo; 2 Vitiello (Contini 73), 19 Terzi, 26 Pesoli, 3 Del Grosso; 70 Mannini, 8 Vergassola, 26 Bolzoni (Gazzi 63), 23 Brienza; 10 D’Agostino (Gonzalez 62); 22 Destro

Dommer: Andrea Romeo

Tilskuere: 46 327

Bilder fra kampen

Alle bilder: inter.it